Mano Gargždai



Termovizinių tyrimų išvada – renovuoti daugiabučiai yra daug šiltesni

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos ministerijos nuotr. Aplinkos ministerijos nuotr.

     Praėjusią savaitę Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) specialistai, sulaukę termoviziniams tyrimams palankių oro sąlygų, patikrino kelias dešimtis pernai renovuotų daugiabučių ir nustatė, kad patikrintieji namai yra gerokai šiltesni negu iki modernizavimo.

 

     „Šių termovizinių tyrimų rezultatai – akivaizdus įrodymas, kad modernizavus daugiabutį galima sutaupyti net daugiau kaip 50 proc. energijos", – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

     Tyrimo metu specialiu aparatu – termovizoriumi – fotografuojami daugiabučio išorės ir vidaus paviršiai, o nuotraukose užfiksavus jų temperatūrą nustatomos šilumai pralaidžios namo vietos. Būtina sąlyga šiems tyrimams, – kad lauko ir vidaus temperatūra skirtųsi bent 15-20 laipsnių.
BETA specialistai tyrė tuos daugiabučius, kurių termovizinės nuotraukos buvo padarytos ir iki renovacijos. Jie stengėsi patikrinti ir tas pačias namo vietas, kurios termovizoriumi buvo įvertintos prieš atnaujinant namą.

     Net ir ne specialistas, palyginęs abi termovizines namo nuotraukas – iki renovacijos ir po jos, iš karto pamatytų skirtumą. Pavyzdžiui, Anykščiuose, Šviesos g. 2, renovuotas namas. Pirmojoje jo termovizinėje nuotraukoje, padarytoje iki modernizavimo, plika akimi matyti šilumos nutekėjimo vietos – po langais, kur pastatyti radiatoriai, ir per rūsio sienas. Dabartinėje nuotraukoje tolygi mėlyna spalva rodo, kad jokių šilumos nutekėjimų per apšiltintas sienas nėra. Aiškiai matyti, kad visų išorės sienų temperatūra yra tolygi – apie 19°C.

     Gyventojų gautos sąskaitos už šildymą tik patvirtina termovizinių tyrimų rezultatus. Pavyzdžiui, jau pirmosios po modernizavimo sąskaitos už šildymą minėtojo anykštėnų namo gyventojams buvo dvigubai mažesnės nei anksčiau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 332 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,