Mano Gargždai



Niūriais vakarais – uždegantys Lotynų Amerikos šokiai

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Šokių studijos „Svajonė" pamoka. Gerdos Muldarytės nuotr. Šokių studijos „Svajonė" pamoka. Gerdos Muldarytės nuotr.

     Dažnai tenka išgirsti – svajoju išmokti šokti, noriu prasmingai leisti laisvalaikį, reikia su vyru turėti bendrų pomėgių, noriu pajudėti, noriu aktyviai gyventi ir taip be pabaigos. Visas šias svajones įgyvendinti kviečia jau beveik metus Gargžduose veikiančios šokių studijos „Svajonė" treneriai Ineta Sair ir Alvydas Soraka.

 

     Sausio 28-ąją ne tik gargždiškiai, bet ir viso Klaipėdos rajono gyventojai kviečiami ateiti į „Lijo" konferencijų salę – čia lauks pirmoji nemokama šokių pamoka.

     Trenerių teigimu, netingintys lankyti pamokų per keturis mėnesius galės išmokti klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių pagrindų. Atėjusiems į šokių pamokas garantuojama puiki nuotaika bei nepakartojamas laisvalaikis. Įvaldžiusieji šokio pradmenis taip pat galės tvirčiau jaustis klubų šokių aikštelėse bei vakarėliuose, šeimos, draugų šventėse.

Šokių mokytojai Ineta Sair ir Alvydas Soraka. Gerdos Muldarytės nuotr.

 

     „Šokių studija „Svajonė" veikia nuo 1996 metų – po nepriklausomybės atgavimo esame pirmoji suaugusių šokių studija Klaipėdoje. Mokiname tuos, kurie niekada nešoko, neturi šokių patirties, bet svajoja lengvai suktis šokių žingsniu arba tiesiog nori prasmingai praleisti laisvalaikį", – kalbėjo I. Sair ir A. Soraka.

 

Pirma pamoka – nemokama
     Šokių treneriai pastebėjo, kad kartais žmonės daug šneka, jog nori kažką veikti, bet kai atsiranda galimybė įgyvendinti savo svajonę, atsitraukia. Todėl I.Sair ir A.Soraka kviečia nors ateiti į pirmąją pamoką ir pažiūrėti, kaip viskas vyksta. Treneriai įsitikinę, kad žengus pirmąjį žingsnį, norėsis ir daugiau.
     „Pirmoji pamoka bus nemokama – tegu visi ateina, pasižiūri ir tik tada nusprendžia, lankyti toliau ar ne. Neretai žmogus labai kažko nori, bet teisinasi, kad reikia kažkur važiuoti, mokėti didelius pinigus. Dabar šokių studija veikia čia pat, nereikia važiuoti į Klaipėdą, o ir kaina tikrai prieinama. Todėl į šalį visus pasiteisinimus ir ateikite išbandyti", – apsilankyti pirmojoje šokių pamokoje ragina I. Sair ir A. Soraka.

Šokių studijos „Svajonė" pamoka. Gerdos Muldarytės nuotr.


     Treneriai ves dvejopas treniruotes – tiems, kurie ateis poromis, bus skirti poriniai klasikiniai ir lotynų šokiai. Tie, kurie neturi poros arba neprikalbina antrosios pusės šokti, gali ateiti mokytis šokti solo latino. Bet kurį išmoktą šokį kiekvienas galės pritaikyti – šokdamas sau, šokdamas klube, vakarėlyje, šeimos šventėje.

 

Treniruotės – pagal patikrintą metodiką
     Šokių pamokose mokytojai lauks ir jaunesnių, ir vyresnių – šokti priimama nuo 16 metų, o amžiaus riba neribojama. Šokių mokymo programa parengta pagal Vakarų šalių ilgametes šokių tradicijas, todėl treniruotė tinka ir jaunam, ir vyresniam. Iš savo patirties I. Sair ir A. Soraka sako, jog visi yra pajėgūs išmokti šokių pagrindų.
     „Mūsų tikslas nėra parengti poras konkursams, pasirodymams. Norime išmokyti šokti buityje, savo malonumui. Bent kartą per metus rengiame šokių vakarą – visi besimokantys susirenka pabūti kartu, pašokti. Pagal poreikį susibūrimus darome ir dažniau. Jau seniai pastebėjome, kad šokiai tampa ne tik laiku pamokoje, tai tampa laisvalaikiu, gyvenimo būdu", - kalbėjo I. Sair ir A. Soraka.

Šokių vakare visi besimokantys susirenka pabūti kartu, pašokti. Simos Ulvikienės nuotr.


     Pasak jų, šokių pamokos tiks ne tik norintiems išmokti šokti. Pamokos pravers visiems, kas nori padailinti kūno linijas, išsivaduoti iš nugaros skausmų, kūno sąstingio.
     „Šokių salė yra ne ką prasčiau už treniruotę su svarmenimis. Šokant dirba tie mažieji raumenys, kurie sporto salėje ne visada išjudinami. Be to, šokdamas žmogus pamiršta visus rūpesčius, atlėgsta įtampa, ir tą valandą, kai šoki, negalvoji apie darbą, buitį. Net ir pasibaigus treniruotei dar ilgai gyveni šokio žingsniu, puikia nuotaika", – pastebi I. Sair ir A. Soraka.


     Taigi, visų norinčių išmokti šokti ir pasisemti geros nuotaikos, treneriai lauks sausio 28 dieną (trečiadienį), 19 valandą, antrame „Lijo" aukšte. Patogiai apsirenkite, kad galėtumėte lengvai judėti, pasiimkite patogius batelius. Moterims tiktų ir su neaukšta pakulne.

 

Daugiau informacijos:
8-698-15711

www.sokiustudija.lt

 

Gargždiškiai pamėgo šokių studijos „Svajonė" pamokas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 499 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,