Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono keliai automobilius laužo ir laužys

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Po Peskojų bendruomenės sujudimo Kretingalės seniūnija ėmėsi veiksmų - praeitą penktadienį Ražės ir Mėnesienos gatvės buvo nugreideriuotos, papilta skaldos, bet tai, anot gyventojų, jau nepadėjo, nes keliai iki tol buvo labai apleisti. VE.lt nuotr. Po Peskojų bendruomenės sujudimo Kretingalės seniūnija ėmėsi veiksmų - praeitą penktadienį Ražės ir Mėnesienos gatvės buvo nugreideriuotos, papilta skaldos, bet tai, anot gyventojų, jau nepadėjo, nes keliai iki tol buvo labai apleisti. VE.lt nuotr.

Klaipėdos rajono Peskojų kaimo gyventojai ketina susiburti ir kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo, nes neprižiūrimi keliai laužo jų automobilius. Kretingalės seniūno teigimu, šio kaimo keliams skiriamas išskirtinis dėmesys, o rajono valdininkai ypatingų darbų čia nenumato iki pat 2020-ųjų.

 

Peskojų kaimo gyventoja Vaidota redakcijai pasiskundė, jog nuo rugsėjo iki dabar važinėdama Peskojų kaimo Ražės ir Mėnesienos gatvėmis jau sulaužė vieną automobilį.

„Pravažiuoti darosi vis sudėtingiau ir nesaugiau, o rajono valdžia ir seniūnija - pasyvūs. Problema prasideda jau ties įvažiavimu į Peskojus, į Ražės gatvę, išsukus iš plento Klaipėda-Liepoja. Eismas plentu visuomet intensyvus, ypatingai rytinėmis ir vakarinėmis piko valandomis. Nuovaža yra avarinės būklės, grioviai apsunkina išvažiavimą į plentą. Negali tinkamai startuoti, techninės lengvųjų automobilių galimybės tiesiog neleidžia per tokius griovius išvažiuoti netrikdant intensyvaus eismo, kur leidžiamas greitis 70 kilometrų per valandą, o važiuojama kur kas greičiau. Dažniausiai automobiliai šoka į kelią, kaip briedžiai. Ražės gatvėje gilios duobės yra išmuštos per visą kelio plotį. Tarp duobių laviruojantys vairuotojai nebestebi eismo ir pėsčiųjų. Ražės kelio intensyvumas kone tris kartus viršytas pagal kategoriją. Tačiau valdžiai tai nėra argumentas, kad šį kelią reikėtų bent jau prižiūrėti. Problema nusitęsia ir į Mėnesienos gatvę, kurios būklė - taip pat labai bloga. Šiomis gatvėmis į mokyklas vežiojami vaikai - jie skundžiasi sveikatos sutrikimais dėl intensyvaus kratymo. Argi kelias, esantis tokioje strategiškai patogioje vietoje, gali būti taip neprižiūrimas ir toks apleistas? Tokia Savivaldyvės turto nepriežiūra yra nedovanotina, nes visi suprantame, kad kelią remontuoti kainuoja brangiau nei prižiūrėti“, - piktinosi Vaidota.

 

Greideriavimas nepadėjo

Anot Vaidotos, Peskojų kaimo Ražės ir Mėnesienos gatvių gyventojai daug kartų dėl kelių kreipėsi į Kretingalės seniūną, išsiuntė raštus su prašymais taisyti kelią Klaipėdos rajono merui, administracijos direktoriui, tačiau nesulaukė nei jokio atsako, nei pasiūlymų, kaip spręsti problemą. Galiausiai žmonės pagrasino, jog kreipsis į teismą dėl žalos atlyginimo.

Po tokio bendruomenės sujudimo Kretingalės seniūnija ėmėsi veiksmų - praeitą penktadienį Ražės ir Mėnesienos gatvės buvo nugreideriuotos.

„Kelias buvo tiek užleistas, kad greideriavimas nepadėjo - reikia remonto. Kodėl taip aplaidžiai, neūkiškai prižiūrimas turtas ir neatsakingai švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai? Nevyksta nuoseklus darbas ir veiksmų imamasi tik tada, kai gyventojai netenka savo kantrybės. Kur strategija? Ateitis labai miglota, kai darbo metodai tokie“, - piktinosi Peskojų gyventoja.

 

Asfalto nebus

Kretingalės seniūnas Vytautas Gūžas teigė, kad kelius prižiūri pagal galimybes.

„Peskojų kaime nugreideriavome kelius ir skaldos papylėme, kai oro sąlygos leis - skaldą išlyginsime. Vasarą gal žvyro gausime - duobes užlopysime. Kitose gyvenvietėse ir tiek padaryti nebuvo galimybės, o būklė kelių išties prasta“, - sutiko seniūnas.

Pasak V. Gūžo, Ražės ir Mėnesienos gatvės negreideriuotos iš pinigų, kurie buvo skirti sniego valymui.

„Taigi - Peskojams teko išskirtinis dėmesys“, - sakė seniūnas.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus patikino, jog teigiamų permainų Peskojų kaimo gyventojai gali nesitikėti iki 2020 metų.

„Asfaltuoti šiuos kelius nenumatoma“, - teigė Savivaldybės tarnautojas.

Anot A. Ronkaus, rajonui priklauso 1 100 km kelių ir tik 100 km iš jų asfaltuoti.

„Esame patvirtinę kelių priežiūros programą iki 2020 metų. Pagal ją, prioritetas bus teikiamas rajono centrams, ten, kur yra didelis judėjimas. Peskojų kaimo gyventojai keliu naudojasi tik porą kartų per dieną nuvažiavimui ir grįžimui iš darbo. Tai nėra didelis judesys“, - įsitikinęs A. Ronkus.

Skyriaus vedėjas sakė, kad kasdien gauna po 3-4 raštus dėl prastos rajono kelių būklės.

„Šiemet situaciją itin pablogino užsitęsęs drėgnas ir šiltas oras, nes pagrindinė mūsų kelių problema, kad nėra vandens nuleidimo. O šlapioje dangoje labai greitai išmušamos duobės“, - aiškino A. Ronkus.

 

VEdid WWW

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,