Mano Gargždai



Ilgai laukta diena: iškilmingai atidarytas kino teatras „Minija“

Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)
Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius, rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, ir Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė perkirpo simbolinę juostą. Gerdos Muldarytės nuotr. Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius, rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, ir Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė perkirpo simbolinę juostą. Gerdos Muldarytės nuotr.

     Sausio 23-ioji gargždiškiams ir Klaipėdos rajono gyventojams – ypatinga diena. Šiandien po renovacijos buvo atidarytas ilgai lauktas kino teatras „Minija".

 

Perkirpo atidarymo juostą
     Penktadienio popietę pagaliau buvo atvertos kino teatro „Minija" durys. Raudonu kilimu su šypsenomis veiduose į jį žengė valdžios atstovai, politikai, įvairių įstaigų vadovai ir kiti svečiai. Juos pasitiko užburianti smuiko muzika, griežiama Kretingalės kapelos vadovo Juozo Staniulio.
     Netrukus visi buvo pakviesti į kino salę, kur rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius ir Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė perkirpo simbolinę juostą ir paskelbė, jog kino teatras atidarytas.
     V. Dačkauskas priminė, kad kino teatro atnaujinimo ir rekonstrukcijos darbų vertė siekia 2,9 mln. Lt iš Europos Sąjungos ir Savivaldybės biudžetų. Jis kalbėjo, kad šiuolaikiško kino teatro atidarymas – puiki šventė gargždiškiams.
     Administracijos direktorius Č. Banevičius tikino jaučiantis, kad „Minijoje" netrūks žiūrovų ir jie saugos tai, kas padaryta.

 

Garso ir vaizdo kokybė – puiki
    Kultūros centro direktorė B. Oželienė pasidžiaugė, jog šis pastatas nebuvo privatizuotas ir jame nutarta įrengti kino teatrą. Už triūsą ir pagalbą renovacijos metu Kultūros centras įteikė dovaną Savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vyriausiajai specialistei Aistei Daukantienei.
     Kino teatrą pašventino Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas, o simbolinį pabaigtuvių raktą rajono merui įteikė projekto rangos darbus vykdžiusios įmonės „CCM Baltic" generalinis direktorius Stanislovas Valius. Jis pasidžiaugė, kad dirbti šiame objekte buvo ypač malonu.
     UAB „Muzikos ekspresas", kuri rūpinosi „Minijos" garso ir vaizdo sistemos įranga, vadovas Liudas Vaštakas patikino, kad bendrovė Gargždų kino teatre „sudėjo" visą savo patirtį. Jis akcentavo, kad „Minijoje" sumontuota šiuolaikiškiausia technika ir tai – vienas moderniausių kino teatrų Lietuvoje.

     Netrukus susirinkusiesiems buvo pademonstruoti 2D ir 3D filmų pavyzdžiai. Garantuojame – kino teatro lankytojai nenusivils nei vaizdo, nei garso kokybe. Viskas veikia kuo puikiausiai.

      Susidomėjimo sulaukė ir kino teatre įrengtas muziejus, kuriame apie eksponatus mielai pasakojo ilgametis kino teatro „Minija" administratorius Jonas Mikutis.

 

     Filmų mėgėjai apsilankyti kino teatre galės jau rytoj – sausio 24-ąją. Apie bilietų kainas ir planuojamus rodyti filmus skaitykite ČIA.

 

Kino teatro „Minija" atidarymo akimirkos – Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 403 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,