Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje įvykdytas Europos čempionato normatyvas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

     Atvirame Klaipėdos lengvosios atletikos čempionate Klaipėdos universiteto (KU) magistrantas gargždiškis Šarūnas Banevičius rutulį nustūmė net 19 m 63 cm ir įvykdė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) nustatytą Europos uždarų patalpų čempionato normatyvą.


     Tai ne tik asmeninis šio sportininko rekordas, bet ir geriausias Lietuvos sezono rezultatas bei Klaipėdos uždarų patalpų rutulio stūmimo rekordas. Be to, tai dešimtas šio sezono rezultatas Europoje.
     Gintaro Pridotko ir Edvardo Šauklio auklėtinis yra rimtas pretendentas patekti į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
     Sausio 31 dieną Šarūno Vilniuje laukia Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose, vasario 7 dieną Klaipėdoje – Lietuvos lengvosios atletikos studentų čempionatas ir vasario 21-22 dienomis taip pat Klaipėdoje – Lietuvos lengvosios atletikos suaugusiųjų čempionatas.
     „Šią žiemą norėtųsi įveikti 20 metrų. Tai būtų labai gerai", – sakė G. Pridotkas.
     Šių metų kovo pradžioje Š. Banevičius Čekijos sostinėje Prahoje dalyvaus Europos uždarų patalpų čempionate. Taip pat sieks prasibrauti į liepos mėnesį Pietų Korėjoje vyksiančią Universiadą bei rugpjūčio mėnesį į Kinijoje vyksiantį pasaulio čempionatą. Planetos pirmenybių normatyvas – 20 m 45 cm.
     „Šarūnas – labai perspektyvus sportininkės, busimoji olimpinė viltis", – džiaugėsi Š. Banevičių jau daugiau nei dvejus metus treniruojantis Gintaras Pridotkas. Anksčiau ilgą laiką Šarūną Banevičių treniravo klaipėdietis Vytautas Rimkevičius, kuris ir įskiepijo didžiulę meilę sportui.

VEdid WWW

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,