Mano Gargždai



„Vaivorykštėje“ skambėjo meninis žodis

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Renginio svečiai Renginio svečiai

     Kaip ir kiekvienais metais Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijoje buvo surengtas meninio skaitymo konkursas – šventė, kurią šiemet paįvairino pakviesti svečiai. Renginyje dalyvavo režisierė Dalia Kanclerytė, brolis pranciškonas Benediktas ir Gargždų vaikų muzikos mokyklos mokytojas saksofonininkas Sigitas Stalmokas.

 

     Šventė prasidėjo nuo Kristijono Donelaičio eilių. Rašytojas pristatytas kaip Lietuvos pasididžiavimas, asmuo, dėl kurio galime džiaugtis, jog esame lietuviai. Paminėtas šio kūrybingo žmogaus 301 gimtadienis, šiek tiek atskleista biografinių detalių. Po kiekvieno perskaityto posmo skambėjo muzikinis kūrinys, kuris vieniems kėlė šypseną, kitiems apmąstymus.
     Atsisveikinę su svečiais, vedėjai kvietė po vieną skaitovą, kurie stengėsi savaip pasisakyti. Renginyje savo jėgas išbandyti nusprendė dvylika I-IV klasių gimnazistų. Kiekvienas skaitovas stengėsi kuo išraiškingiau bei originaliau perteikti savo skaitomą kūrinį – nesvarbu, ar tai prozos, ar lyrikos tekstas, ar dramos ištrauka. Žinoma, jaudulys truputį kenkė, tad ne visiems pasisekė padeklamuoti taip, kaip norėta, ar pasirodyti taip sklandžiai, kaip buvo planuota. Tačiau publika buvo atlaidi – kiekvieną palaikė plojimais. Geriausiai šiais metais pasirodė Gintautė Rusteikaitė iš If klasės, Agnė Šiaulytytė iš IVg ir Karolis Norvilas iš IIb. Jiems pasiruošti padėjo gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos Rasa Rusteikienė ir Daiva Toliušienė. Nugalėtojai buvo nuoširdžiai pasveikinti ir apdovanoti.
     Meninio skaitymo konkursas gimnazijoje leido mokiniams atskleisti savo gebėjimus, pabendrauti su įdomiais žmonėmis ir dar kartą pasigėrėti gimtojo žodžio skambesiu.

 

Akimirkos iš pasirodymų:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 141 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,