Mano Gargždai



Gargždų kultūros centre – tapybos darbų paroda

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Paroda Gargždų kultūros centre. Organizatorių nuotr. Paroda Gargždų kultūros centre. Organizatorių nuotr.

     Gargždų kultūros centre nuo sausio 26 dienos veikia nauja tapytojos Živilės Sabaliauskaitės paroda „Tapybinės interpretacijos".


     Tapytoja Živilė Sabaliauskaitė 2012 metais baigusi tapybos magistrą Vilniaus Dailės akademijoje (baigiamasis darbas - instaliacija „Paralelinės obsesijos" yra apsigyvenęs Klaipėdoje, Švyturio Menų doke). 2008 metais stažavosi tarptautinėje vasaros menų akademijoje Salzburge, Austrijoje.

Paroda Gargždų kultūros centre. Organizatorių nuotr.


     Autorę domina gesto tapyba, ypač pats darbo procesas. Mėgaudamasi juo, laisvai eksperimentuodama, naudodama įvairius metodus ir priemones kūrėja ieško patogaus ir savito būdo kurti. Autorė neįsipareigoja ir neprisiriša prie vieno tapybos stiliaus ar konkrečios kūrybos formos, bet galima pastebėti, kad jos kūryboje dominuoja didelio formato, aliejiniais dažais tapytos ekspresyvios abstrakcijos. Autorė kalbėdama apie kūrybą, kalba apie baltą drobę, pripildytą gesto, spontaniškų teptuko judesių, apie begalę nesuplanuotų ir atsitiktinių veiksmų: apie šviesos ir tamsos svarbą, apie dėmės dydį, vietą ir spalvą. Kai visas kūrybos procesas susiveda į bendrą visumą ir užmezgamas kontaktas su žiūrovu, autorei tampa svarbios emocijos, svarbu, ar paveikslo nuotaika pasieks ir užkalbins parodos lankytoją.


     Parodoje, kuri veiks maždaug mėnesį, pristatomi Živilės Sabaliauskaitės 2014-2015 metais sukurti tapybos darbai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 251 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,