Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką gali jaunas ir verslus žmogus?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Renginio dalyviai. Organizatorių nuotr. Renginio dalyviai. Organizatorių nuotr.

     „Ateik, pamatyk, išgirsk, ką gali jaunas ir verslus žmogus!", – taip skambėjo kvietimas į renginį jaunimui, kurį sausio 25 dieną organizavo Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas". Renginys buvo skirtas Europos Sąjungos LEADER programos finansuoto projekto „Klaipėdos rajono kaimuose gyvenančių jaunų žmonių verslumo ugdymas Vėžaičių miestelyje" pasiekimams parodyti.


     Projekto veiklos buvo vykdomos alternatyvioje, kūrybinėje jaunimo erdvėje – Vėžaičių lofte „Menų svirnas". Projekto dėka „Menų svirnas" tapo viso Klaipėdos rajono jaunimo traukos centru. Ten vyko mokymai, kūrybinės dirbtuvės, renginiai. Projekto metu jauniems žmonėms buvo suorganizuoti dveji verslumo mokymai: „Verslo pagrindų" ir „Prekių ir paslaugų komercializacijos". Jauni žmonės kartu su lektoriais ieškojo būdų, kaip hobį, pomėgį, meninę veiklą paversti į verslą. Projekto eigoje dalyviai susipažino su „Recycled art" (liet. perdirbimo meno) technika ir patys pabandė kurti daiktus šiuo būdu.


     Buvo suorganizuotos trejos kūrybinės dirbtuvės – baldų kūrimo, interjero dizaino ir mažojo dizaino pagrindų. Jauni žmonės naudojo nebereikalingus daiktus, daugelio vadinamus šiukšlėmis ir atliekomis, įkomponavo juos į namų interjerą. Projekto metu iš palečių, laikraščių, kartono, stiklinės taros ir kt. medžiagų buvo gaminami baldai, šviestuvai, smulkios verslo dovanos ir kt.


     Pristatomajame projekto renginyje „1000 šviesų" susirinko beveik 100 žmonių. „Vėžaičių loftas „Menų svirnas" turėtų tapti kūrybinių dirbtuvių ir verslumo įgūdžiams įgyti palankia vieta. 1000 šviesų – tai 1000 jaunų žmonių, kurie atsineš ten savo patirtis, gebėjimus, norą ir entuziazmą. Tikimasi kad ši vieta per būsimus veiklos metus bus „uždegta" 1000 šviesių idėjų, kurios vienokia ar kitokia forma bus ten įgyvendintos.", – renginio pavadinimą aiškino organizatoriai.


     Renginyje netrūko smagių akimirkų, nuotraukų ir filmuotos medžiagos iš projekto įgyvendinimo etapų. Jame apsilankė jauni žmonės, politikai, žurnalistai, jaunimo klubų ir organizacijų atstovai. Renginio dalyviams buvo pasiūlyta sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse. Žiūrovai buvo suskirstyti į keturias komandas ir iš nenaudojamų atliekų, daiktų, „recycled art" technika patys kūrė interjero detales ir baldus. Taip pat žiūrovams buvo pasiūlyta sudalyvauti aukcione ir įsigyti jaunų žmonių sukurtų daiktų. Labiausiai vertinamais ir brangiausiais daiktais tapo sėdmaišis ir paveikslas pagamintas iš lango rėmo.


     Antroji renginio dalis – nuotaikingųjų ir išradingųjų atlikėjų – grupės „M.E.S.S." koncertas. Iškart po atlikėjų pasirodymo, visi buvo pakviesti prie vaišių stalo, kur renginio svečiai ir organizatoriai dalinosi prisiminimais ir kūrė ateities vizijas Vėžaičių loftui „Menų svirnas". Renginys užsibaigė nuotaikinga diskoteka.

 

Renginio akimirkos – organizatorių nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,