Mano Gargždai



Muzikos mokyklos 50-mečio renginių ciklą pradėjo „Užburtas akordeonas“

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gerdos Muldarytės nuotr. Gerdos Muldarytės nuotr.

     Ketvirtadienio vakarą Gargždų muzikos mokyklos salėje vyko akordeono muzikos koncertas „Užburtas akordeonas". Tai vienas iš renginių, skirtų Gargždų muzikos mokyklos 50-ies metų jubiliejui paminėti.


     „Akordeonas – ne paprastas instrumentas. Tik pažinęs jį supranti, kad juo groti gali ne kiekvienas, reikia daug kantrybės, pastangų ir meistriškumo, kad prakalbinti šį instrumentą. Kiekvienas muzikantas, kuris susidraugauja su šiuo instrumentu niekada neina į sceną vienas", – šventę pradėjo renginio vedėjai.


     Akordeono garsais žavėjo mokyklos mokiniai ir mokytojai. Scenoje pasirodė absolventų kvartetas (Dainora Toleikienė, Simona Varkalytė, Audrius Petrikas, Stasys Adomavičius), solistai Deinesta Kerpaitė, Martynas Abramavičius, Marius Kukšta, Rugilė Žilevičiūtė, Irmantas Šaltupis, Kristijonas Ruškys, Edvinas Valaitis, Romena Legvinaitė, Veiviržėnų skyriaus duetas (Austėja Žemgulytė (akordeonas) ir Marius Klumbys (birbynė)), Modestas Šerlinskis, Gintarė Dausynaitė, Aurelijus Kampas, Veiviržėnų skyriaus akordeonistų ansamblis, mokytojų kvartetas (Violeta Gineitytė, Danutė Alseikienė, Dalia Kubiliūtė, Stasys Adomavičius). Renginį vainikavo akordeonistų orkestras – nuolatinis įvairių mokyklos, miesto renginių, koncertų, festivalių ir dainų švenčių dalyvis, ne kartą pelnęs respublikinio konkurso laureato vardą.


     Sveikinimo žodį tarė Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos ir Klaipėdos universiteto preofesorius Eduardas Gabnis, taip pat Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas, Gargždų miesto garbės pilietis Albinas Klizas.

 

Gerdos Muldarytės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 462 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,