Mano Gargždai



Gimnazistas apie praktiką informacinių technologijų įmonėje

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Andrius Girdžius praktikoje. Autoriaus nuotr. Andrius Girdžius praktikoje. Autoriaus nuotr.

     Profesijos pasirinkimas, apsisprendimas dėl savo ateities veiklos – vienas didžiausių mokyklinio gyvenimo išbandymų, kamuojantis daugelį šiuolaikinių moksleivių. Daugelis jų, ieškodami savojo kelio, išbando įvairias galimybes. Viena iš jų – „Sėkmės mokyklos" organizuojama „Moksleivių praktikos savaitė".


     Sėkminga patirtimi karjeros kelio paieškose dalijasi „Vaivorykštės" gimnazijos mokinys Andrius Girdžius. Jis teigia, kad dalyvavimas „Moksleivių praktikos savaitėje" gali padėti vyresnių klasių moksleiviams tvirtai apsispręsti dėl savo ateities, išmėginti savo svajonių profesiją įvairiose Lietuvos įmonėse.


     Galimybe dalyvauti atrankoje į „Moksleivių praktikos savaitę" pasinaudojau ir aš, norėdamas išbandyti savo jėgas informacinių technologijų srityje. Vasaros pradžioje išsiunčiau motyvacinį laišką, o rugpjūčio gale vykau į interviu Vilniuje, „Sėkmės mokyklos" ofise, po kurio patekau tarp kitų programos dalyvių.


     Dalyvavimą programoje pradėjau įvadiniame projekto renginyje 2014 m. lapkričio 20 d. Renginio metu išklausiau dviejų mokymų. Pirmasis – Akvilės Švolkienės, „Investuok Lietuvoje" atstovės, parengusios pristatymą „Perspektyviausios profesijos šiandien ir rytoj", kurio metu sužinojome, kokios specialybės perspektyviausios, kaip užsitikrinti darbo vietą po studijų, kurios darbo sritys konkurencingiausios. Antrąjį mokymą pavadinimu „Puiki karjera prasideda nuo išnaudotų galimybių. Kaip panaudoti vieną iš jų – praktiką" pristatė Saulius Jovaišas, vienas žinomiausių Lietuvos lektorių. Išklausėme apie artėjančios praktikos naudą, bei kaip pilnavertiškai išnaudoti artėjančios praktikos savaitės laiką.


     Prieš pat įvadinį renginį iš projekto koordinatorės Ilitos Norgailaitės sulaukiau pranešimo, jog jau žinoma įmonė, kurioje praleisiu savo praktikos savaitę. Tarptautinė įmonė „NFQ Solutions" yra viena iš didžiausių informacinių technologijų įmonių Lietuvoje, turinti daugiau nei 230 darbuotojų, bei įkūrusi du ofisus Kaune ir Vilniuje. Būtent „NFQ Solutions" būstinėje Vilniuje gruodžio 8-12 dienomis aš, savo kaip praktikanto, savaitę ir praleidau. Per šią savaitę įgijau neįkainojamos darbo komandoje patirties, pagerinau bendravimo įgūdžius. Jau pačią pirmąją praktikos dieną buvau sutiktas kaip lygiavertis komandos narys, maloniai priimtas. Mano praktikos savaitės vadovo Vykinto Maknicko dėka kiekvieną dieną bendravau su įmonėje dirbančiais projektų vadovais, karjeros konsultantais, programuotojais, sistemų administratoriais, kodo kokybės specialistais ir dar daugybe kitų specialybių atstovų. Išbandžiau programuotojo darbą savaitei gavęs užduotį sukurti internetinėms nuorodoms valdyti skirtą sistemą, užmezgiau kontaktus su įvairiais PHP programavimo specialistais, dalyvavau įmonės pasitarimuose, „NFQ Akademijos" baigiamųjų projektų pristatymuose.


     „Moksleivių praktikos savaitė" padėjo tvirtai apsispręsti dėl savo ateities profesijos, išsklaidė visas abejones. Linkiu visiems abejojantiems ieškoti galimybių išbandyti save įvairiose veiklose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 405 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,