Mano Gargždai



Gargždų šokėjai – Lietuvos čempionai

Įvertinkite šį įrašą
(13 balsai)
Trenerė Irina Berankienė, Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė, Gabrielė Siriūnaitė ir Vilius Jakas Trenerė Irina Berankienė, Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė, Gabrielė Siriūnaitė ir Vilius Jakas

     Savaitgalį Gargždų vardas skambėjo garsiai – Prienuose vykusiame Lietuvos standartinių šokių čempionate net dvi Gargždų sportinių šokių kolektyvo „Rolina" poros tapo Lietuvos čempionais ir prizininkais.

 

     Jaunimo grupėje (16-18 m.), kurioje varžėsi 27 stipriausios Lietuvos šokėjų poros, nugalėtojais tapo gargždiškiai Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė. Standartinių šokių jaunimo pasauliniame reitinge jie užima 30 vietą, tačiau sugebėjo aplenkti ir 11 reitingo pozicijoje esančius šokėjus.

     Kita „Rolinos" pora – Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė suaugusiųjų grupėje pasidabino bronzos medaliais. Perspektyvi gargždiškio ir kaunietės pora 2014 m. jaunimo iki 21 m. čempionate užėmė III vietą, taip pat tapo Šiaurės šalių čempionato nugalėtojais, pasauliniame suaugusiųjų reitinge jiems priklauso 33 vieta.

     Sekmadienį vykusiame jaunimo iki 21 m. standartinių šokių grupės čempionate Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė įrodė esantys geriausi ir lipo ant aukščiausios nugalėtojų pakylos, o Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė šioje grupėje užėmė trečią vietą ir pasipuošė bronzos medaliais.

     Poros šoko po 5 šokius: lėtą valsą, tango, Vienos valsą, fokstrotą ir kvikstepą. Juos vertino tarptautinė 9 teisėjų komisija, kurią atstovavo profesionalai iš Latvijos, Olandijos, Slovakijos, Vokietijos, Suomijos, Estijos, Italijos, Rusijos, Belgijos.

     Gargždiškiai, aplenkę varžovus iš didelių miestų, iškovojo teisę atstovauti Lietuvai šių metų pasaulio ir Europos čempionatuose bei taurės varžybose.

     Pagyrų Gargždams negailėjo renginio transliaciją per „SportoTV" komentavę žurnalistai.
     „Iš mažo miestelio, bet šiandien labai ryškiai matomi", „Gargžduose daug talentingų vaikų, kurie rodo puikius rezutatus", „Gargždai eksportuoja į visą pasaulį puikius šokėjus", – gyrė komentatoriai.

     Kaip portalui mano-gargzdai.lt atviravo šokėjų trenerė Irina Berankienė: „Einoras ir Areta yra labiau lotynistai, tad laimėti Standartinių šokių čempionatą – jiems didžiulis pasiekimas. Pernai jie buvo penkti, tad bet kokią aukštesnę vietą būtume vertinę kaip labai gerą rezultatą. Tokio rezultato nesitikėjome".

     Po varžybų duodami interviu šokėjai taip pat teigė nesitikėję laimėti.
     „Tikrai labai nesitikėjom. Galvojom, kad būtų geras jausmas kuo geriau sušokti ir kad patys būtume patenkinti", – atviravo Areta. Anot jaunųjų čempionų, toks rezultatas įpareigoja dar labiau stengtis ir geriau pasirodyti ir kitose varžybose.

     „Mes dirbame tam, kad gražiai pašoktume, žinoma, reikalinga ištvermė, fiziniai duomenys. Tačiau laimėjimą nulemia ne tik techninių duomenų pademonstravimas, bet ir šokio meno atskleidimas. Mūsų poros – talentai", – pasiekimais džiaugėsi trenerė.

     Savaitgalį gerai sekėsi ir kitoms sportinių šokių kolektyvo „Rolina" poroms. „Jaunimas+suaugę C" pirmenybėse Lukas Girskis ir Aida Rudgalvytė pateko į finalą ir užėmė 4 vietą.

     „Jaunučiai 2" standartinių šokių čempionate Lukas Jocius ir Ieva Mikalauskytė pateko į finalą ir užėmė 8 vietą.

     „Jauniai E4" pirmenybėse Rokas Jankauskas ir Enrika Jankūnaitė tarp 33 varžovų pelnė 4 vietą.

 

Trenerė – kaip mama

     Irina Berankienė pasakojo, kad su šokėjais sieja labai artimas ryšys: „Labai daug laiko praleidžiame kartu, buvimas drauge suartina".
     Trenerė atviravo, kad jaučiasi, kaip mama, su savo mokiniais pasišneka apie viską, kartais tenka ir paauklėti.
     „Žinoma, esu griežta – kontroliuoju net miego valandas. Būna pamatau, kad kuris nors 24 val. dar sėdi prie kompiuterio, o žinau, kad rytoj laukia varžybos, tuoj parašau, kad eitų miegoti", – atviravo Irina.
     Moteris teigė, kad visas laikas yra skirtas šokiams: „Trenerio darbas reikalauja visiško pasišventimo. Džiaugiuosi, kad tai supranta ir mano poros. Net po čempionatų kitą dieną pavyzdingai ateina į treniruotes, ruošiasi kitiems etapams".

 

Rėmėjų palaikymas padėtų tobulėti
     Pasiteiravus apie išlaidas ir rėmėjų palaikymą, I. Berankienė atviravo, kad sportiniai šokiai iš tiesų yra brangus užsiėmimas.
„Daug kainuoja skrydžiai, apgyvendinimas, startiniai varžybų mokesčiai, apranga...Praėjusiais metais Savivaldybė skyrė 3000 litų paramą, lėšomis prisidėjome prie naujos suknelės įsigijimo. Pernai su šia suknele šoko Gabrielė, šiemet – jau Areta. Rėmėjų reikia, bet daugelis verslininkų, su kuriais teko kalbėtis, į šokius žiūri ne rimtai, jie nesupranta, kiek darbo čia yra įdėta ir kad miesto vardas yra garsinamas visame pasaulyje".
     „Rolinos" vadovė paaiškino, jog kiekvienos varžybos padeda poroms tobulėti, siekti aukštesnio reitingo.
     „Norint progreso, reikėtų bent poros išvykų per mėnesį, tačiau šiuo metu tenkinamės išvykdami bent kartą. Sausį buvome Madride, šį mėnesį laukia Kopenhaga, kitą – Helsinkis. Gerai, kad poros sugeba pasirodyti puikiai ir užsidirbti daugiau taškų, nei varžovai, kurie galbūt ir dažniau dalyvauja varžybose", – apie sportinių šokių subtilybes pasakojo I. Berankienė.

     Rėmėjai būtų puiki paspirtis, tačiau kol jų nėra, trenerė dėkojo tėvams. „Labai dėkoju už paramą ir suteiktas sąlygas treniruotis bei dalyvauti varžybose. Be Jūsų nebūtų pergalių", – nuoširdžiai kalbėjo trenerė.

 

     Kaip pasirodė gargždiškiai ir jų apdovanojimo akimirkas galite stebėti čia:

Apdovanojimai Einoro ir Aretos – nuo 02:43
Apdovanojimai Viliaus ir Gabrielės – nuo 02:47


Interviu su Einoru ir Areta – nuo 02:18 

 

Akimirkos iš čempionato – I.Berankienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 369 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,