Mano Gargždai



Skaitytojas: Kaip tvarka teisingumą darė

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Iš 1498 balsų, 1101 atiduotas už partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatą Sigitą Karbauską. Iš 1498 balsų, 1101 atiduotas už partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatą Sigitą Karbauską.

     Naujienų portalas „Mano Gargždai" sugalvojo priešrinkiminį žaidimą – paklausti skaitytojų, už ką jie balsuos per kovo 1 dieną vyksiančius savivaldybių tarybų ir merų rinkimus. Atrodytų, nieko įspūdingo, jei ne vienos politinės partijos noras parodyti, kad „valdo internetus".


     Beveik parą su nedideliais pakilimas augęs balsavusių vartotojų skaičius, antradienio vakare ėmė pūstis lyg ant mielių. Ir gana netikėtai beveik visi dalyvavusieji apklausoje atiduodavo savo balsus už vieną partiją ir jos kandidatą į merus. Viską šluojančios bangos neužfiksavau, bet tendencijai iliustruoti matyt pakaks ir tų 86 minučių, kurios matyti žemiau pateiktame paveiksliuke.

   

Skaitytojo nuotr.

     Per kiek daugiau nei valandą iš 136 balsavusių net 119 savo balsą atidavė už Tvarkos ir teisingumo partiją bei jos kandidatą į merus S.Karbauską. Visoms kitoms šešioms partijoms bei jų kandidatams teko tik 17 balsų.
     Žinant, kad parašų rinkimo metu elektroniniu būdu „tvarkiečius" per 18 dienų parėmė tik 17 piliečių (žr. VRK puslapį), belieka tik spėlioti, kas tokio stebuklingo nutiko antradienio vakare.
     Gal staiga potencialūs TTP rinkėjai buvo paraginti keliauti į viešąsias bibliotekas ir atiduoti savo balsus už brangią partiją, ir jie uoliai tai padarė, rinkdami vidutiniškai apie 1,4 balso per minutę? Neblogas planas? Taip. Deja, tik tas nelemtas laikas (veiksmas vyksta po 21 valandos, kai ant bibliotekų durų jau spyna kabo) visą grožį bjauroja.
     Kas gi galėjo dar nutikti? Hm, o gal tiesiog kažkam gimė „geniali" idėja šiek tiek paklastoti rezultatus? Tik šiek tiek. Bet po to buvo užmirštas lietuvių liaudies patarimas: kad ir ką bedarytum, reikia jausti saiką.
      Iš tikrųjų nereikia būti dideliu genijumi, norint pakreipti savo naudai tokio tipo apklausų rezultatus. Pakanka paprasčiausiai pašalinti „sausainiuką" ir balsuoti dar kartą. Ir taip kartoti tą veiksmą, kol rankas pakirs. Arba kol Lietuvos žemėje įsiviešpataus tvarka ir teisingumas. Na jei ne Lietuvoje, tai bent jau vienoje konkrečioje apklausoje.

 

Tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė, todėl už rašinio turinį redakcija neatsako.

 

Portalo redakcijos komentaras
     Atlikus apklausos rezultatų analizę, tenka pripažinti, kad skaitytojas yra teisus – anketos rezultatai iškreipti. Nuo 2015-02-03 16:36:18 iki 2015-02-04 00:03:49, vėliau nuo 2015-02-04 10:47:07 iki 2015-02-04 08:14:53 kas minutę buvo atiduodamas balsas už kandidatą Sigitą Karbauską ir partiją „Tvarka ir teisingumas". Vidutiniškai atsakymų pateikimui buvo užtrunkama 6 sekundes. Nenorėdami pateikti iškreiptų duomenų, anketos balsavimą sustabdome.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 147 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,