Mano Gargždai



Pasipiktinusi gargždiškė: „Gargžduose nebeliks jokių švenčių?“

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotrauka. Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotrauka.

Pikta. Nepaprastai pikta. Taip galima trumpai apibūdinti būseną po praėjusių Užgavėnių. Nuo neatmetamų laikų tai buvo siautulinga, linksma, džiugesio ir šurmulio kupina šventė. Juk reikia labai pasistengti, kad pavyktų išvaryti žiemą ir prisišaukti taip laukiamą pavasarį. Juolab, kad kitą dieną po Užgavėnių prasideda iki Velykų trunkanti Gavėnia.

Kol visa Lietuva antradienį smagiai ūžė, ką veikė gargždiškiai?

 

Gargždiškiai stebėjo, kaip Gargždų kultūros centras susirengė šventę SAU. Prariedėjo karavanas 15 val. Tiesiog puikus laikas, kai visi miestelėnai yra darbuose, vaikai darželiuose... O ką, argi ne gera mintis? Pasismagino Kultūros centro darbuotojai ir laimingi, pasibaigus darbo laikui, išsliūkino namo blynų ragauti. Juk buvo tokia darbinga diena...

  

Tuo tarpu gargždiškiai liko it musę kandę. Dar prieš šventę internete už akių užkliuvo gargždiškės klausimas, ar mieste bus deginama Morė. Sulaukus atsakymo, klausimą uždavusi moteris nusprendė, kad į miestą tuomet net neverta eiti... Užgavėnių karavane, to siekei?

  

diskusija2

 

Dar įdomesnė diskusija užvirė Gargždų kultūros centro Facebook paskyroje. Viena moteris pasiteiravo: „Užgavėnės Gargžduose 15 val.?! Tai kas ateis į šventę? Kodėl nesudaryta galimybė po darbo ir darželio ateiti tėvams ir vaikams?“

Matyt, ji nebūtų nė pagalvojusi, kad apskritai gali būti nerengiama Užgavėnių šventė. Atsakymą netrukus jai rėžė Kultūros centro darbuotojas.

Važiuokit, mieli gargždiškiai, švenčių švęsti į aplinkinius kaimus, nes Gargždų kultūros centras, panašu, siekia numarinti dar vieną šventę. Kodėl mes turime vykti kitur, kai gyvename puikiame mieste? Kodėl turime pramogų ieškoti tarp nepažįstamų kitų gyvenviečių žmonių, kodėl turime brautis į kitas bendruomenes?

 

kulturoscentrodiskusija

 

Kur dingo smagios gegužinės? Kur Joninės? Pastarąsias Kultūros centras irgi pavertė SAVO švente. Patrypčiojo praėjusiais metais prie laužo ir išsiskirstė. O gargždiškiai nė laužo nepriėję suko atgalios ir su vaikais ėjo į parke esančią žaidimų aikštelę. Juokingą pasiteisinimą sugalvojo – esą per Jonines gyventojai lėbauja, blaivyti mat sumanė (ne tokia jūsų misija)...

Tuomet kuo užkliuvo Užgavėnės? Neteko matyti, kad jos bent kuopele būtų panašios į išgertuvių šventę. Užtekdavo ir to kelių valandų susibūrimo, bet kokia atrakcija būdavo vaikams, kaip smagu visiems sueiti draugėn!

Ką veikia mūsų Kultūros centro darbuotojai? Suorganizuoja eglutės įžiebimą (ir pastarasis sulaukė dviprasmiškų vertinimų), o toliau laukia vasaros, kai po miesto gimtadienio, užmiega keistu vasaros miegu.

 

Klausimas – kokia kita šventė bus numarinta!?

   

Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai, ar ne laikas būtų pabelsti į Kultūros centro bei Kultūros skyriaus duris?

 

Tai yra subjektyvi nuomonė, todėl už rašinio turinį redakcija neatsako.

 

3 komentarai

  • macijauskas uzgaveniu nekels gargzdams palikit ramybej pries rinkimus . dackauskas.irgi .duokim karbauskiui gargzdus sutvarkys. kodel pabijojo dabartinis meras kad uzims kede kitas pamatys visas rekonstrukciju eferas . nuverte tai gal per ta laika viska jau nurase susitvarke. taip kai anksciau jau nebebus kaip anksciau rozes gargzduose nezydes. visi tempe i savo kisenes o zmones jus tik balsuokit mes jum pdesim .aciu

    Pranešti rimkis Trečiadienis, 2015 vasario 25 01:34 Komentaro nuoroda
  • Tradicinės lietuvių liaudies šventės niekada nebuvo kultūros centro mėgstamiausių saraše.
    Mano nuomone, kultūros centrų prioritetinė veikla tūrėtų būti orentuota į tradicijų populiarinimą, ar bent jau palaikymą.
    Kai dirbau kultūros centre, labai stengiausi tas tradicijas atgaivinti ir populiarunti.
    Vis dėl to, su kiekvienu nauju režisieriumi šiek tiek pasikeičia ir renginių žanras, stilistika. Gali būti, kad kultūros centras atrado kitas savo stipriasias puses, ir kaip pavizdys - suspindės mėgėjų teatrų tarpe.

    Pranešti Kristina K.K Ketvirtadienis, 2015 vasario 19 18:47 Komentaro nuoroda
  • Šaunuoliai gargždiškiai. Tradicijos turi išlikti. Palaikau Jūsų nepasitenkinimą 100 procentų.

    Pranešti jurate Ketvirtadienis, 2015 vasario 19 13:14 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 562 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,