Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rytų ir Vakarų zonų finale Gargždų tinklininkai liko treti

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Renato Dūdos nuotr. Renato Dūdos nuotr.

     Vasario 20-22 dienomis Vilniuje vykusiame 2015 m. Lietuvos vyrų tinklinio čempionato Rytų/Vakarų zonų finale nugalėtoja tapo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komanda. Antri liko Kauno „KTU-Mintonet", treti – Gargždų SC, ketvirti – Kauno „Marito" tinklininkai.

 

     Finalo turnyre netrūko intrigos, o galutinė komandų rikiuotė paaiškėjo tik per paskutinių rungtynių paskutinį setą. VGTU ekipa laimėjo visas 3 žaistas rungtynes, tačiau nugalėtojams pergalės neatiteko be kovos – prieš „KTU-Mintonet" ir Gargždų SC laimėta minimaliu skirtumu 3:2. Iki paskutinių finalo minučių nebuvo žinomi antros vietos prizininkai – vienodai taškų su gargždiškiais surinkusiems kauniečiams „KTU-Mintonet" aukštesnę vietą lėmė sėkminga paskutinių rungtynių su „Marito" baigtis – laimėjimas 3:0 jiems padėjo įgyti geresnį laimėtų ir pralaimėtų setų santykį.

     „Finale susitiko lygūs varžovai, tą parodo ir rezultatai – daugelyje rungtynių nugalėtojui išaiškinti reikėjo 5 setų. Smagu, kad Lietuvos tinklinio geografijoje atsiranda naujų miestų ir naujų komandų – šiemet debiutavę Gargždų atstovai pademonstravo tikrai neblogus rezultatus. Apie nugalėtojus VGTU galiu pasakyti, kad šita komanda ir jos treneris Jonas Adomaitis visuomet turi didelių ambicijų ir sėkmingai kovoja dėl aukščiausių pasiekimų", – finalo rezultatus komentavo Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas Darius Čerka.

     Pats J. Adomaitis savo auklėtinių pasirodymą vertino teigiamai: „Manau mes varžovus pranokome savo fiziniais duomenimis ir kur kas ilgesniu atsarginių suoleliu. Malonu, kad laimėjome, bet tikrai negaliu teigti, kad komanda parodė viską, ką gali, žaidėme labai banguotai, pasitaikė duobių. Tačiau priešininkai nepajėgė susitvarkyti su mūsų kapitonu Remigijumi Riteriu – jį puolantį sunku užblokuoti, o pro jo užtvarą lygiai taip pat sudėtinga prasilaužti. Iš kitų komandų man didžiausią įspūdį paliko gargždiškiai".

 

 Finalo rezultatai:

 

    Lietuvos vyrų čempionato Rytų/Vakarų zonų finalo lentelė:

Gargždiškius nuvylė varžybų sistema

     Po rungtynių Klaipėdos rajono sporto centro direktorius Vaidas Liutikas neslėpė nusivylimo varžybų sistema: „Daugelis skaitytojų turbūt užduos sau klausimą, kodėl tiek pat taškų, kaip ir antroje vietoje esanti „KTU – Mintonet" surinkusi Gargždų komanda, užėmė trečiąją vietą, nors pergalių ir laimėtų setų skaičius didesnis Gargždų tinklininkų, o ir tarpusavio susitikimą su „KTU-Mintonet" komanda, gargždiškiai laimėjo rezultatu 3:2. Pasak tinklinio federacijos, antrą vietą „KTU-Mintonet" komandai lėmė tai, kad Kauno komanda turėjo geresnį laimėtų ir pralaimėtų setų santykį. Ar tai teisinga? Spręskite patys. Be to, tinklinio federacijos atstovai galimai pripažino, kad varžybų nuostatuose buvo padaryta grubi klaida, kuri mūsiškiams kainavo antrąją vietą ir galimybę kovoti dėl patekimo į Lietuvos tinklinio aukščiausią lygą."
     Finalinėse varžybose pirmas dvi vietas iškovojusios komandos žais atkrintamasias varžybas su Lietuvos tinklinio aukščiausios lygos paskutines dvi vietas užėmusiomis komandomis. Bus kovojama dėl kelialapio į kitų metų tinklinio aukščiausios lygos varžybas.
     Gargždų tinklinio komandos žaidėjai stebėjosi, kad finalinėse varžybose tarp Gargždų ir Vilniaus komandų, kuriose turėjo paaiškėti nugalėtojas, teisėjavo abu Vilniaus teisėjai, kurių sprendimai varžybų pabaigoje kėlė didelių abejonių. Kaip pasakė Gargždų komandos žaidžiantysis treneris Deividas Žukauskas: „Širdyje mes jaučiamės čempionai".

 

Stovi iš kairės į dešinę: Laurynas Gečas,Maksim Zdybaj, Mantas Ziauberis, Vilius Vasiliauskas, Arūnas Povilaitis.

Tupi iš kairės į dešinę: Sergej Ščegol, Gintautas Makauskas, Deividas Žukauskas, Robertas Ripkauskas.

 

     „Ačiū Gargždų komandos tinklininkams už gerą pasirodymą tiek sezoninėse, tiek finalinėse varžybose. „Gargždų SC" komanda šį sezoną padovanojo tinklinio sirgaliams daug gražių ir įsimintinų pergalių. Norėtųsi, kad mūsų tinklininkai nesustotų ir toliau sunkiai dirbtų, judėtų į priekį ir siektų savo tikslų ateinančiame sezone", – linkėjo sporto centro kolektyvas.

 

     VGTU ir „KTU-Mintonet" ekipos pateko į Lietuvos čempionato atkrintamąsias varžybas, kur kovo 7 d. Vilniuje VGTU susitiks su „Raseiniais-Norvelita", o Kaune – vietos „KTU-Mintonet" su Vilniaus „FV/LJR-SM Tauras". Atsakomosios rungtynės vyks kovo 8 d. Raseiniuose ir Vilniuje.

 

Renato Dūdos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,