Mano Gargždai



Darželio „Ąžuoliukas“ laukia permainos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Geros žinios Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenei – šią vasarą prasidės pastatų modernizavimo darbai. Apie tai kalbamės su statybos reikalus Savivaldybėje kuruojančiu administracijos direktoriaus pavaduotoju Vidmantu Buivydu.

   

„Ąžuoliukas“ yra pirmasis Gargžduose pradėjęs veikti vaikų darželis, kuriame iki šiol nebuvo atlikta renovacija, – kokie darbai suplanuoti ir kiek jiems reikės lėšų?

Ši švietimo įstaiga kitąmet minės 50-ies metų sukaktį, tad pastatų ir inžinerinių sistemų būklė yra prasta. Sutvarkyti visą pastatų kompleksą prireiktų apie 800–900 tūkst. €, deja, šiuo metu tokių pinigų neturime. Švietimo ir mokslo ministerija sausio pabaigoje skyrė 231 695 € lopšelio-darželio modernizacijai, tačiau tai labai nedidelė suma (už tiek įmanoma padaryti nebent kosmetinį remontą). Pirmadienį pasitarime su Savivaldybės administracijos darbuotojais, „Ąžuoliuko“ direktore svarstėme, kokius darbus būtina atlikti pirmiausiai ir ar pakaktų šių lėšų.

   

Kokie darbai bus padaryti už gautus pinigus?

Pakeista šildymo sistema, šilumos punktas, dalis elektros įrenginių ir tinklų, šalto, karšto vandens vandentiekio tinklai, nuotekų tinklai, taip pat atliktas sienų, lubų, grindų remontas sanitariniuose mazguose, koridoriuose, laiptinėse, salėje. 5 grupėse reikia perplanuoti tualetus ir papildomai pastatyti klozetus. Darbų apimtys ir kaštai dar tebeskaičiuojami ir vertinama, ar užteks turimų lėšų.

   

Vadinasi, pirmiausiai bus atnaujintas vidus, – kaip dėl lauko sienų sutvarkymo?

Taip, kadangi finansavimo neužtenka, numatėme eiliškumą – pirmiausiai bus modernizuojamos įstaigos vidaus patalpos. Žinoma, ateityje turėsime renovuoti ir išorę. Pastatas susmegęs, jį būtina apšiltinti. Tikimės, kad energetinio efektyvumo didinimo darbams paramą galėsime gauti iš Europos sąjungos ar kitų fondų. Žinodami tikslų lėšų poreikį, galėsime kreiptis ir į Savivaldybės tarybą dėl dalies finansavimo skyrimo iš rajono biudžeto.

  

Kada turėtų prasidėti pirmieji darbai?

Geriausiu atveju – birželio pradžioje, jeigu neužsitęs viešųjų pirkimų procedūros. Deja, taip gali nutikti, nes modernizacijos darbams yra skirta maža suma. Šiuo metu derinama subsidijų sutartis su Švietimo ir mokslo ministerija. Savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyrius iki pirmadienio turi pateikti inžinerinių sistemų būklės įvertinimo dokumentus, orientacinius darbų kiekius ir technines specifikacijas. Statybos ir kelių priežiūros skyrius organizuoja rangos darbų su projektavimu pirkimą, kurį ketiname paskelbti jau kitą savaitę. Skelbsime supaprastintą atvirą konkursą. Šiam projektui vadovauja Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Aldona Balčikonienė.

   

Kiek laiko truks modernizacija ir kada į įstaigą vėl bus priimami ugdytiniai?

Tikimės, kad darbai truks apie 3–4 mėnesius ir jau rudenį vaikučiai galės sugrįžti į gražesnį ir jaukesnį lopšelį-darželį. Žinoma, darbų sparta priklausys ir nuo rangovo. 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 298 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,