Mano Gargždai



Skaitytojas: „Šviesoforai klaidina ir gali sukelti avarines situacijas“

Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)
Redakcijos archyvo nuotrauka. Redakcijos archyvo nuotrauka.

Noriu pateikti pastabas dėl rekonstruotos Dariaus ir Girėno, Klaipėdos bei Kretingos plento gatvių sankryžos Gargžduose.

  

Minėtoje sankryžoje atlikta šviesoforų rekonstrukcija. Sankryžų rekonstrukcija privalo būti atliekama pagal tuo metu galiojančius teisės aktus. Nuo 2012 m. gegužės 1 d. galioja Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro 2012 m. sausio 31 d. įsakymu Nr. 3-81 (Žin., 2012, Nr. 20-911) patvirtintos Kelių šviesoforų įrengimo taisyklės (toliau – Taisyklės).

Dariaus ir Girėno, Klaipėdos bei Kretingos plento gatvių sankryžoje kairiajam posūkiui ir likusioms kryptims numatyti atskiri šviesoforai. Taisyklių 92 ir 93 punktai nurodo, kaip turi būti įrengti šviesoforai, kai ne visoms eismo juostoms vienu metu uždegami žali šviesoforo signalai.

92.    Jeigu sankryžoje ta pačia kryptimi ne visoms eismo juostoms tuo pačiu metu leidžiamas eismas, būtini:

92.1. ne mažiau kaip du šviesoforai (su krypties rodyklėmis) apsaugotam kairiajam posūkiui;

<...>

92.3. ne mažiau kaip du šviesoforai važiuoti tiesiai (paprastai be krypties rodyklių).

93.    Posūkius reguliuojantys šviesoforai įrengiami toje važiuojamosios dalies pusėje, į kurią sukama. Antrą šviesoforą apsaugotam kairiajam ir apsaugotam dešiniajam posūkiui būtina įrengti virš važiuojamosios dalies (4–5 pav.). <...>

  

Minėtoje sankryžoje po rekonstrukcijos neteisingai įrengti šviesoforai, klaidinantys vairuotojus ir galimai sukeliantys avarines situacijas. Važiavimui tiesiai ir į dešinę įrengtas vienas šviesoforas, kairiajam apsaugotam posūkiui įrengti du šviesoforai – vienas prieš sankryžą, kitas už sankryžos:

20150224 091407

  

Pagal Taisyklių 92 ir 93 p. šviesoforai privalo būti įrengti taip – važiavimui tiesiai ir į dešinę būtina įrengti antrą šviesoforą virš važiuojamosios dalies, o kairiajam apsaugotam posūkiui būtina panaikinti šviesoforą už sankryžos (Taisyklės nenumato šviesoforų įrengimo už sankryžos) ir įrengti antrą šviesoforą virš važiuojamosios dalies:

Untitledsviesoforai

   

Apie šią situaciją informuota Klaipėdos rajono savivaldybė ir Klaipėdos rajono policijos komisariatas. 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 371 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,