Mano Gargždai



Gargžduose svečiavosi europarlamentaras Antanas Guoga

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gimnazistus A. Guoga ragino nebijoti ir savo bei Lietuvos ateitį kurti patiems Gimnazistus A. Guoga ragino nebijoti ir savo bei Lietuvos ateitį kurti patiems

     Šiandien Klaipėdos rajone viešėjo Europos parlamento narys, verslininkas, mecenatas Antanas Guoga. Europarlamentaras aplankė dvi rajone sėkmingai dirbančias verslo įmones bei susitiko su Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos gimnazistais.


     Svečio viešnagė rajone prasidėjo vizitu UAB „Print it". Spaustuvės direktorius Tomas Kocius svečiui pristatė įmonės veiklą, supažindino su gamybos procesu. Norvegiško kapitalo spaustuvė, kurioje dirba apie 100 darbuotojų, didžiąją dalį produkcijos (kieto ir minkšto viršeliu knygos, žurnalai ir t.t.) eksportuoja į Skandinavijos šalis - Norvegiją, Švediją. Įmonėje darbuotojų skaičius nuo 2010 metų padidintas nuo 70 iki 100. Šiuo metu spaustuvėje darbuojasi 95 žmonės. Metinė apyvarta 12-15 mln. eurų. Tai – socialiai atsakinga įmonė, kuri remia Gargždų „Bangą", sporto mokyklą, miesto renginius.


     A. Guoga apsilankė dar vienoje norvegiško kapitalo įmonėje – UAB „Econdo productions", kurioje šiuo metu dirba apie 40 darbuotojų. Vykdomasis direktorius Adomas Giedraitis pasakojo, kad pagrindinė įmonės veikla – karkasinių namų projektavimas, gamyba ir įrengimas. Didžiąją dalį produkcijos įmonė eksportuoja į Norvegiją.


     Didžiausio dėmesio A. Guogos vizitas sulaukė Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijoje. Sausakimša gimnazijos aktų salė svečią pasitiko audringais plojimais. Gimnazistus A. Guoga ragino nebijoti ir savo bei Lietuvos ateitį kurti patiems. Svečias pristatė sėkmingo verslo patirtį, dalinosi informacija apie savo veiklą Europos parlamente, atsakė į gimnazistų klausimus.


     Pasibaigus oficialiai vizitų daliai, europarlamentaras rado laiko pabendrauti ir su Gargždų miesto gyventojais. Jis gargždiškius ragino nebūti abejingais ir aktyviai dalyvauti vietos savivaldos rinkimuose.

 

Vizito akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 355 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,