Mano Gargždai



Kandidatai į rajono merus ruošiasi įnirtingai kovai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
mano-gargzdai.lt koliažas. mano-gargzdai.lt koliažas.

Sekmadienį Lietuvos gyventojai balsavo savivaldybių tarybų rinkimuose ir pirmą kartą tiesiogiai rinko merus. Daugelyje savivaldybių tik po antro merų rinkimų turo paaiškės, kas joms vadovaus. Taip pat ir Klaipėdos rajone, kuriame rinkimai atskleidė, kad padvelkė politinių permainų vėjas.

Antrame ture Klaipėdos rajone dalyvaus dabartinis meras, socialdemokratas Vaclovas Dačkauskas, gavęs 3841 rinkėjų balsą, ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio iškelta kandidatė Audronė Balnionienė, kuri gavo 2980 rinkėjų balsų. Abu kandidatai prisipažįsta, kad laukia nelengva kova. Kas taps jos nugalėtoju, paaiškės kovo 15-ąją, po pakartotinio balsavimo.

 

Strategijos – seniai sudėliotos

V.Dačkauskas, paklaustas kokios strategijos imsis, kad pritrauktų kuo daugiau rinkėjų balsų, portalui mano-gargzdai.lt tvirtino, kad ir toliau dirbs įprastus rinkiminius darbus.

„Važinėsime, susitiksime su rinkėjais, reklamuosimės žiniasklaidoje. Rinkiminė strategija yra seniai sudėliota, jos ir laikysimės, kad pritrauktume daugiau rinkėjų antrame ture palaikyti mane“, – pasakojo V.Dačkauskas.

Kita kandidatė į merus – Audronė Balnionienė – pasakojo, kad ir pirmojo rinkimų etapo metu vadovavosi atvira ir aiškia strategija.

„Pagrindinis tikslas yra žmogus ir bendravimas su žmonėmis tiesiogiai, debatuose, bendruomenėse. Nes valdžią renka žmonės, ne plakatai, ne lankstukai“, – vardijo A.Balnionienė.

 

Derasi su kitomis partijomis

Vos pasibaigus savivaldybių tarybų rinkimams, lyderiaujančios partijos ėmė dėlioti koalicijų variantus. Iš merų rinkimų iškritus kitų partijų kandidatams, jos rinksis, kam reikšti palankumą antrajame merų rinkimų ture.

„Vyksta pokalbiai su įvairių partijų atstovais, kurie nepateko į antrą turą, kad paremtų mane. Artimiausiu metu viskas paaiškės ir bus išplatinta informacija“, – žadėjo V.Dačkauskas.

Kad bendraujama su įvairiomis partijomis patikino ir A.Balnionienė.

„Yra įvairių nuomonių, pamąstymų. Bendraujame ir su vienais, ir su kitais. Pripažinkime, kad liberalų atėjimas į rajoną ir 6 mandatai bei kandidatas merų rinkimų antrame ture daugeliui mūsų politinių kolegų buvo netikėtas. Jie buvo apsipratę vieni su kitais, o mes įnešėme šiokią tokią sumaištį“, – kalbėjo A.Balnionienė.

Kandidatė į merus svarstė, kad visgi svarbiausias veiksnys rinkimuose bus žmonių nuomonė, kurie yra individualūs, turintys savo pažiūras.

 

Įtempta kova

V.Dačkauskas neslėpė, kad antrame rinkimų etape laukia nelengva kova.

„Kaip parodė pirmas rinkimų turas, A.Balnionienė yra stipri konkurentė ir rinkiminė kova bus labai įtempta“, – teigė kandidatas į merus V.Dačkauskas.

A.Balnionienė savo konkurento taip pat nevadina lengvai įveikiamu.

„Ir prieš rinkimus, ir rinkiminės karštinės metu sakiau, kad antrame ture matau V.Dačkauską, dėl to, kad per 12 metų žiniasklaida ir daug kitų papildomų svertų, mano manymu, jam padėjo ateiti iki to antro turo, ir aš neklydau. Nemanau, kad jis yra silpnas kandidatas. Turi daug patirties, žinių, nes vis tik 12 metų yra valdžioje. Žinių prasme, tai yra jo stiprybė, nepadaryti darbai ir neištesėti pažadai – silpnybė. O tokių kiekvienoje valdžioje daugiau ar mažiau visada yra“, – mąstė A.Balnionienė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 277 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,