Mano Gargždai



Gargždų futbolo viltis: mažamečiai futbolininkai iškovojo trečiąją vietą

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Dalyvių nuotrauka. Dalyvių nuotrauka.

Kovo 7 dieną, šeštadienį, Mažeikiuose vyko Vakarų Lietuvos stipriausių vaikų komandų salės futbolo turnyras. Gargždams atstovavo Simono Jurkaus vadovaujama 2008 metų gimimo vaikų komanda.

  

Turnyre dalyvavo aštuonios Vakarų Lietuvos vaikų futbolo komandos. Su Mažeikių antrąja akademijos komanda S. Jurkaus treniruojama komanda sužaidė lygiosiomis, o Telšius nugalėjo rezultatu 5:0.

„Po šių varžybų netvėrėme džiaugsmu, buvome euforijoje ir rūbinėje džiūgavome visi: vaikai ir jų tėvai“, – pasakojo treneris S. Jurkus.

  

Treneris džiaugėsi, jog rezultatyviausias futbolininkas Gargždų komandoje buvo Deividas Lukas, kuris įmušė net 11 įvarčių: „Deividas buvo nesustabdomas, jis viso turnyro metu įmušinėjo įvarčius vieną po kito. Kitų komandų treneriai liepė savo futbolininkams mūsiškį sustabdyti, bet tai buvo neįmanoma.“

Gargždų futbolo komanda, nusileidusi Klaipėdos ir Mažeikių komandoms, iškovojo garbingą trečiąją vietą.

   

Jaunasis 24 metų treneris S. Jurkus šią komandą subūrė savo pastangomis ir su šešiamečiais-septynmečiais pradėjo dirbti tik nuo rudens. Vaikinas praėjusių metų pavasarį Klaipėdos universitete apsigynė sporto pedagogikos bakalauro laipsnį, o futbolą žaidžia, kaip ir dera tikram gargždiškiui, nuo pat mažumės. Vaikinas žaidė „Bangelės“, „Bangos“ dublerių, Klaipėdos universiteto, Palangos komandose. Šiuo metu jaunasis treneris dirba ir su V. Liutiko 2004 metų gimimo antrąja komanda.

   

Kalbėdamas apie mažuosius 2008 metų gimimo futbolininkus, S. Jurkus prisimena, jog vos tik subūrus komandą, buvo nelengva, dauguma vaikų net neskirdavo, kur yra jų komandos vartai, ką reiškia nuošalė ir t.t.

„Tai – tikras psichologinis darbas, nes vaikai dėl pergalės dažnai susipyksta arba užsispiria ir nebežaidžia. Tačiau po truputį, po truputį mes išmokome ne tik futbolo taisyklių, bet ir disciplinos. Ši trečioji vieta įrodo, kad mes galime viską ir didžiosios pergalės – dar prieš akis“, – pasakoja S. Jurkus.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 255 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,