Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pamiršta pilietinė pareiga kai kuriems kainuos

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimą numatoma bauda nuo dviejų iki aštuonių eurų. Simos Ulvikienės nuotrauka. Už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimą numatoma bauda nuo dviejų iki aštuonių eurų. Simos Ulvikienės nuotrauka.

Kovo 11-ąją, minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, visur turėjo plevėsuoti vėliavos. Specialių patikrinimų per šią šventę surengta nebuvo, tačiau apie kaimynų pažeidimus policijos pareigūnams pranešė akyli gyventojai.

   

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Vida Matulaitytė informavo, kad specialių patikrinimų Kovo 11-ąją skyrius neorganizavo.

Jų nerengė ir Klaipėdos rajono policijos komisariatas. Tačiau, kaip teigė rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Gediminas Radzevičius, gauta pranešimų iš gyventojų.

„Gauti du pranešimai pagal gyventojų skundus: Šlapšilėje ir Veiviržėnuose“, – teigė G.Radzevičius.

Pasak pareigūno, abiem atvejais skųstasi ne dėl vieno namo – vėliavų tiek vienoje, tiek kitoje gyvenvietėje, atitinkamose gatvėse, nebuvo ant daugiau namų.

              

Primename, kad valstybinę vėliavą privalo iškelti ne tik valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos, įmonės ir organizacijos, bet ir daugiabučių bei individualių namų gyventojai valstybinių švenčių dienomis nuo 7 iki 22 val.

Už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimą numatoma bauda nuo dviejų iki aštuonių eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo aštuonių iki septyniolikos eurų.

 

Kovo 11-ąją Gargžduose plazdėjo vėliavos. Simos Ulvikienės fotoreportažas:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,