Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose plinta „Paliktos kavos“ idėja

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)

     Ar jau girdėjote apie gerumo akciją „Palikta kava"? Ne? Tuomet skaitykite toliau.


     Palikta kava – tai Neapolio mieste gimusi ir pamažu pasaulyje plintanti gerumo iniciatyva, kurios tikslas – pavaišinti kavos puodeliu asmenį, kuris tokios prabangos sau negali leisti. Nuo šiol restorane „Lijo" bei „Minijos" kino teatro kavinėje pirkdami kavą sau, galite sumokėti ir už papildomą kavos puodelį. Šis atiteks tam, kuris užsukęs paprašys „paliktos kavos".


     Kaip pasakojo šios idėjos Gargžduose propaguotoja Monika Vasylienė, yra žmonių, kurie negali sau leisti nuėję į kavinę pasimėgauti kavos puodeliu, tad visame pasaulyje paprastų žmonių iniciatyva kilo šis judėjimas. Kaip aiškino M. Vasylienė, tai – ne kavinių ar barų reklama, tai – gerumo apraiška kasdieniniame gyvenime.


     Gide-kelionių vadove dirbanti gargždiškė teigė, kad Gargžduose surengė kelias kavos degustacijas, kurių metu buvo pasakojama ne tik apie kavų rūšis, bet ir pristatoma kavos kultūra. M. Vasylienė tiki, kad kava – daugiau nei gėrimas ir siekia šią idėją skleisti kuo plačiau.


     „Kava moko gerų dalykų, pavyzdžiui, mandagumo, iš kavos tirščių galima burti, kava skatina bendravimą, o „palikta kava" – gerumą", – teigiamus šio gėrimo bruožus vardijo pašnekovė.


     Be to, kovo 29 d. restorane „Lijo" M.Vasylienė drauge su Ieva Jonušaite organizuoja labdaros vakarą „Pasimatymas su kava". Susitikimo metu bus renkamos lėšos cukriniu diabetu sergančiai keturmetei, kuriai itin reikalinga insulino pompa. Norintys dalyvauti labdaringame renginyje, kviečiami registruotis el.paštu


     Lietuvoje „Paliktos kavos" iniciatyva gyvuoja Vilniuje, Alytuje bei Jonavoje. Tikimės, kad idėja prigis ir Gargžduose, kur vis dažniau išgirsime: „Vieną kavos sau, o kitą paliksiu..."


     Kavinės ar barai, norintys prisijungti prie šios idėjos, kviečiami tiesiog parsisiųsti akcijos lipduką ČIA.

 

Kavos degustacijų akimirkos – Monikos Vasylienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,