Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Mažylių turgelį“ Gargždų mamos žada kartoti (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Turgelyje buvo galima įsigyti pačių įvairiausių daiktų. Sandros Vaičienės nuotr. Turgelyje buvo galima įsigyti pačių įvairiausių daiktų. Sandros Vaičienės nuotr.

     Sekmadienį Gargždų mamos su vaikais ilgai lovose nesivartė – iš pat ryto visi skubėjo į „Kranto" pagrindinėje mokykloje vykusį „Mažylių turgelį". Čia buvo galima ne tik parduoti nebereikalingus daiktus, įsigyti kitų, bet ir gerai praleisti laiką.

 

Netrūko pramogų
     Neseniai mamų bendruomenė internete įsitraukė į diskusiją, kad būtų smagu surengti turgelį. Jį organizuoti ėmėsi Sima Ulvikienė ir Lina Vosylienė.
     „Mažylių turgelyje" panoro prekiauti 38 prekybininkai. Tarp jų – ne tik mamos, bet ir tėčiai bei močiutės. Jie siūlė įsigyti knygelių, žaislų, vaikiškos technikos, avalynės, drabužių ir kitų daiktų.
     Kol tėvai apsipirkinėjo, bendravo vieni su kitais, vaikai taip pat nenuobodžiavo. Mokyklos sporto salėje jiems buvo paruošta gausybė pramogų: Ričardas Vaičiulis parūpino batutą, norintieji puošėsi piešiniais ant veido, kiti dalyvavo VšĮ „Revilita" užsiėmimuose arba bendravo su „Linksmo lagamino" animatoriais. Liūdėti neleido ir skambanti „Kranto" pagrindinės mokyklos mokinių instrumentinė bei vokalinė muzika.

 

Planuose – kitas turgelis
     Prie gražios mamų akcijos prisidėjo ir Gargždų miesto bendruomenė – sutiko iš organizacijos sukauptų gyventojų paaukotų 2 proc. nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio padengti patalpų nuomos išlaidas. Be to, bendruomenės nariai renginyje pristatė savo veiklą, rodė filmukus apie nuveiktus darbus bei kvietė prisidėti prie vaikų žaidimų aikštelės parke gražinimo – rinko aukas želdiniams įsigyti.
     Įspūdžiais apie įvykusį turgelį mamos suskubo dalintis ten, kur viskas ir prasidėjo – socialinio tinklo Facebook Gargždų mamų grupėje. Renginio dalyvės organizatorėms negailėjo liaupsių už pavykusį smagų renginį. Pastarosios sustoti neketina. S.Ulvikienė teigė, kad turgelis greičiausiai nebus paskutinis.
     „Jau pradėjau galvoti apie kitą turgelį. Kur, kaip ir kas bus", – šypsojosi S.Ulvikienė.
     Ji pabrėžė, kad viskas nebūtų taip šauniai pavykę be geranoriškų rėmėjų.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės, Simos Ulvikienės ir Ritos Rapalienės nuotraukų galerijoje:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,