Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ikimokyklinukai susirungė šaškių turnyre „Baltieji pradeda“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Varžybų prizininkai. Z.Bitino nuotr. Varžybų prizininkai. Z.Bitino nuotr.

     Vakar vaikų lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas" Klaipėdos rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų auklėtiniams buvo organizuojamas šaškių žaidimo populiarinimo projektas „Baltieji pradeda". Į jį buvo pakviesti patys pajėgiausi šaškininkai iš visų keturių Gargždų miesto lopšelių-darželių (po keturis iš kiekvieno).


     Po nuotaikingo dalyvių prisistatymo vyriausias varžybų teisėjas Zigmas Bitinas paaiškino varžybų tvarką, buvo ištraukti burtai, ir varžybų dalyviai pradėjo įnirtingą kovą dėl pajėgiausio šaškininko vardo. Varžybos vyko olimpine sistema, kur nugalėtojai ėjo kovoti tolyn dėl aukštesnių vietų, o pralaimėjusieji – dėl žemesnių, ir t.t., kol galop prie pirmojo stalo susikovė du patys pajėgiausi žaidėjai.


      Emocijos liejosi per kraštus, buvo visko, ir džiaugsmo šūksnių, ir pralaimėjimo ašarų, mat nugalėti norėjo visi. Tačiau sporte nugalėtojas dažniausiai būna tik vienas. Ir šį kartą juo tapo lopšelio-darželio „Ąžuoliukas" auklėtinis Edvinas Andriušis. Antroje vietoje liko lopšelio-darželio „Gintarėlis" auklėtinis Ugnius Greičiūnas, trečioje – to pačio lopšelio-darželio auklėtinis Dovydas Prielgauskas. Tarp mergaičių aukščiausiąją vietą iškovojusi lopšelio-darželio „Naminukas" auklėtinė Eva Srėbaliūtė bendroje įskaitoje liko penkta. Jai buvo įteiktas kunigo Stanislovo Anužio specialus prizas – šaškių lenta.


     Varžybų prizininkai buvo apdovanoti atitinkamo laipsnio medaliais. Na, o varžybų nugalėtojas Edvinas Andriušis iš projekto rėmėjo UAB „Redstena" direktoriaus Ovidijaus Jankausko rankų gavo jų įstaigos skirtą specialų prizą – kuprinę. Projekto vadovės Ilona Sruogienė ir Emilija Žemgulienė visiems varžybų dalyviams įteikė po atminimo dovanėlę, pakvietė prie saldaus stalo.


     Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas" direktorė Elena Ačienė pasidžiaugė puikiu projektu, jo vadovėms bei visų dalyvavusiųjų ikimokyklinio ugdymo įstaigų atsakingiems darbuotojams įteikė po padėkos raštą.

 

Renginio akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,