Mano Gargždai



5 originalūs kiaušinių marginimo būdai

Įvertinkite šį įrašą
(16 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Velykos – jau čia pat! Pats metas apsispręsti, kaip šiemet marginsite kiaušinius. Jei pabodo įprasti metodai, norisi kažko naujo, siūlome išbandyti 5 originalius kiaušinių marginimo būdus.

 

1. Į pagalbą – vaškines kreideles.

vaskiniai

 

Marginti kiaušinius vaškinėmis kreidelėmis galima net keliais būdais. Pritarkuokite įvairių spalvų vaškinių kreidelių gabalėlių ant paruošto paviršiaus. Išvirtus ir dar karštus kiaušinius pavoliokite ant šių drožlių. Išsilydžius kreidelėms, kiaušinius papuoš įvairiaspalviai raštai. Jei likusieji kiaušiniai, kol marginsite pirmuosius, atvės, galite juos vėl pamerkti į karštą vandenį.

Taip pat galite vaškinėmis kreidelėmis ant kietai virtų kiaušinių patys nupiešti norimus ornamentus.  Tada merkite kiaušinius į dažus ir laikykite tiek laiko, kiek nurodyta dažų instrukcijoje. Dažai į tas vietas, kuriose piešėte kreidelėmis, neįsigers.

 

2. Dekupažo technika – ir ant kiaušinių.

dekupaziniai

 

Dekupažo technikos akcentus galima pritaikyti ir puošiant margučius. Jums reikės plonų servetėlių. Norimas detales iškirpkite ir ant virtų kiaušinių priklijuokite skiestu lipalu. Tai galima padaryti ir natūraliu būdu – vietoj klijų naudojant žalio kiaušinio baltymą. Ypač puikiai atrodo ant baltų kiaušinių priklijuoti ornamentai, kurių fonas taip pat yra baltas.

 

3. Eksperimentai su krepiniu popieriumi.

krepiniai

 

Yra daugybė būdų, kaip krepinį („tampomą“) popierių panaudoti kiaušinių dažymui.

Susikarpykite juostelėmis įvairių spalvų krepinį popierių ir apdėliokite kiaušinius. Paskui juos tvirtai suvyniokite į medžiagos skiautes ir išvirkite. Dar gražesni kiaušiniai bus, jei naudosite ne tik krepinį popierių, bet ir įvairias žoleles, ryžius ar svogūnų lukštus.

Dažyti galima ir jau išvirtus kiaušinius. Juos sušlapinkite ir apdėliokite krepinio popieriaus gabalėliais. Palikite gerai išdžiūti, o vėliau popierių nulupkite.

 

4. Karpiniai margučius „atgaivins“.

priklijuoti

 

Margučius nudažykite viena ar keliomis norimomis spalvomis. Juos paversti išskirtiniais galite padabinę priklijuotais karpiniais. Kiaušiniai gali virsti paukščiais, Velykų kiškiais, bet kuo, kas tik šaus į galvą.

 

5. Nėriniuoti kiaušiniai.

medziaginiai

 

Tvirtai suvyniokite virtus kiaušinius į pasirinktą audinį (galite naudoti nėrinius, marlę, tinklelį ir t.t.) ir dažykite pagal dažų instrukciją.

Nėrinius galite panaudoti ir kitaip. Jų juostelėmis apriškite ar apklijuokite jau nudažytus kiaušinius. Jie atrodys taip pat įspūdingai!

 

brit.co, rd.com, bhg.com, discoverystore.typepad.com, chicagoparent.com, charlottesfancy.com, jennaburger.com, firstpalette.com, housingaforest.com nuotr.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 452 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,