Mano Gargždai



Ar ilgai braidysime po turgaus balas?

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Redakcijos archyvo nuotrauka. Redakcijos archyvo nuotrauka.

Vos smarkiau palijus, Gargždų turgus ima panašėti į neišbrendamą balų jūrą. Jomis piktinasi ne tik pardavėjai, bet ir pirkėjai, negalintys patekti prie norimų prekystalių. Laimei, artimiausiu metu kai kuriose turgaus teritorijose balų bus mažiau, kitur – toliau teks šarvuotis guminiais batais.

 

Gausesni krituliai balomis užtvindo ne vieną turgaus vietą. Neišbrendamas tampa ruožas tarp ūkinių prekių parduotuvės ir drabužių prekystalių, Gargždų vartotojų kooperatyvo pastatų vidiniame kieme esanti automobilių aikštelė, taip pat ir paviljono, kuriame prekiaujama daržovėmis bei kitomis gėrybėmis, takas.

Teritorijoje, kurią gyventojai vadina turgumi, „šeimininkauja“ du savininkai – UAB „Gargždų turgus“ ir Gargždų vartotojų kooperatyvas. Deja, kol viena pusė ketina imtis veiksmų, kad turgus būtų sausesnis, kita – problemos neįžvelgia.

 

UAB „Gargždų turgus“ direktorė Danutė Jonikaitė informavo, kad dar šiais metais ketinama sutvarkyti bendrovei priklausančią vietą, kur prekiaujama daržovėmis. Ji tvirtino, kad daugiausia pardavėjų būna, kai pradedama prekiauti braškėmis, tad iki to laiko ruošiamasi įrengti lietaus surinkimo sistemą. Pasak D.Jonikaitės, ji atsieis daugiau nei 500 eurų, o kapitalinius darbus riboja menkos pajamos.

„Mūsų pajamos iš tų stalų tebūna 2-3 eurai per dieną. Už tiek kaži ko nepadarysi, bet ta vieta bus sutvarkyta“, – žadėjo D.Jonikaitė.

 

Kitos minėtos „šlampančios“ teritorijos priklauso Gargždų vartotojų kooperatyvui. Jo vadovės Janinos Jurkuvienės pasiteiravus, ar ketinama imtis priemonių, kad bėda būtų išspręsta, ji teigė nežinanti, kam balos trukdo, patikino, jog skundų nebuvo gauta. Taigi ir svarstymų apie tai nebuvo.

 

„Skęstantis“ turgus – redakcijos archyvo nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 336 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,