Mano Gargždai



Vaikai žaismingai ir prasmingai atostogavo „Žiniuko mokyklėlėje“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Organizatorių nuotrauka. Organizatorių nuotrauka.

Jau penktus metus gyvuojančio edukacinio projekto „Žiniuko mokyklėlė“ koordinatorės Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė pakvietė rajono pradinių klasių mokinius prasmingai ir įdomiai leisti pavasario atostogas. Vyko jau dešimtas paskaitų ciklas, kurio lankytojų gausa nustebino projekto darbo grupės narius.

 

Priminsime, kad šios iniciatyvos veiklos tikslas – per kompetencijų ugdymą formuoti vaiką kaip asmenį, sugebantį tapti aktyviu visuomenės nariu, padėti tenkinti pažinimo, lavinimosi ir saviraiškos poreikius. Edukaciniu projektu siekiama užtikrinti Klaipėdos rajono pradinių klasių mokinių užimtumą per pavasario ir žiemos atostogas, efektyviai pritaikyti netradicines erdves ugdymui, skatinti vaikų kūrybiškumą. Per vieną „sesiją“ užsiėmimus lanko apie 200 rajono 1-4 klasių mokinių (paskaitos yra nemokamos).

   

Pirmajame edukacinio projekto užsiėmime „Karališkoji šeima“ su vaikais bendravo „Kranto“ pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja metodininkė Sonata Mineikienė. Lektorė pateikė daug įdomių faktų apie Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II gyvenimą, šeimą, laisvalaikį.

Vaikai tobulino anglų kalbos žinias, bendravo, grupėse ir individualiai atliko užduotis.

  

Daugiau kaip penkiasdešimt vaikų susirinko į paskaitą „Mandalos. Netradicinės velykinės dekoracijos kūrimas“. Lektorė Vilma Stonkienė („Kranto“ pagrindinės mokyklos vyresnioji pradinių klasių mokytoja) pasakojo, kokios mandalos buvo kuriamos Lietuvoje, kur gamtoje galime surasti jų atitikmenį. Vaizdžiai, taikant inovatyvias technologijas, buvo pateikta informacija apie metalinius kryžius, prieverpsčių bei velykinių margučių puošimą saulėmis. Užsiėmimų metu mokiniai išbandė netradicines kūrybos technikas, darbo priemones.

    

Informacinių technologijų vyresnioji mokytoja Violeta Liuksienė vedė užsiėmimą „Nuostabus pasaulis“. Vaikai atliko įvairias užduotis, analizavo lektorės pateiktą medžiagą. Modernios technologijos (paskaitoje naudoti planšetiniai kompiuteriai) leido vaikams „apkeliauti“ visą Žemės rutulį. Buvo tikrai įdomu.

   

Klaipėdos rajono pradinių klasių mokiniai paskaitoje „Happy Easter!“ ne tik gilino anglų kalbos žinias, bet ir atliko daug praktinių užduočių su geometrinėmis figūromis. Anglų kalbos mokytojos metodininkės Vilma Petkienė ir Vilma Žvinklienė, taikydamos aktyviuosius metodus, darbą grupėse, kartu su vaikais kūrė velykinį sveikinimą, analizavo spalvų, geometrinių formų derinius.

   

Paskaita „Raštas ir mokyklos senovės Kinijos, Egipto ir Mesopotamijos civilizacijose“ sudomino mažuosius, kuriems itin įdomi yra istorija. „Kranto“ pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja metodininkė Vilma Žvinklienė ir vyresnioji istorijos mokytoja Vilma Triuškienė pasirinko netradicinį šio užsiėmimo vedimo būdą – integruotą dalyko (istorijos) ir anglų kalbos mokymą. Žaismingos užduotys, tikslingai pasirinktos ir laikmetį atspindinčios priemonės leido vaikams daug sužinoti apie minėtas civilizacijas. Rašto ženklai, jų reikšmė vaikus ypač domino. Paskaitos dalyviai rašto elementus patys bandė pakartoti ant modelino lentelių.

    

Edukacinis užsiėmimas „Miestelis, kuriame gyvena lėlės“ buvo kupinas netikėtumų ir siurprizų. „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktorius, lietuvių kalbos mokytojas metodininkas Egidijus Žiedas pristatė knygą „Miestelis, kuriame gyvena lėlės“. Paskaitos lektorius pasakojo apie Žagarę (šis miestelis šiais metais yra paskelbtas Kultūros sostine), lėlių gaminimo istoriją, lėlių rūšis, tautodailininkės Aušros Petrauskienės įkurtus lėlių namus. Aktyviausiems vaikams jis (knygos redaktorius) padovanojo du leidinius apie Šiaurės Vakarų Aukštaitijos lėles.

Apie tai, kad paskaita yra ypatinga ir kupina staigmenų, pranešė direktoriaus pavaduotoja ugdymui, projekto „Žiniuko mokyklėlė“ koordinatorė Inga Rankelienė. Aidint garsiems vaikų plojimams, į patalpą mokyklos virėjos įnešė paruoštą tešlą, iš kurios kiekvienas edukacinio užsiėmimo dalyvis lipdė lėlę. Plušėjo ne tik pradinių klasių mokiniai, bet ir mokytojai, tėveliai. Kūrybinis procesas buvo itin žaismingas, vaikai net galėjo pamatyti, kaip kepa iš tešlos pagamintos lėlės. Kepinių laukimas neprailgo, nes vaikai, padedami projekto koordinatorės Ingos Rankelienės ir pradinių klasių mokytojų komandos, piešė Žemaitijos etnografinio regiono lėlę.

   

Malonu, kad savanorystės idėją jau kelerius metus remia  UAB „Mars Lietuva“.

 

 

Organizatorių nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 447 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,