Mano Gargždai



Skaidriajame karjere – vandenlenčių parkas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Jau šiemet Gargždų karjerų teritorijoje turėtų būti pradėtas rengti vandens pramogų parkas, kuriame vasaros sezono metu galėsime čiuožti vandenlentėmis ir vandens slidėmis, o žiemą ant užšalusio vandens telkinio – snieglentėmis ir slidėmis. Apie tai, kas planuojama, kalbamės su Savivaldybės administracijos direktoriumi, darbo grupės dėl Gargždų karjerų teritorijos vystymo pirmininku Vidmantu Buivydu.

 

Kaip gimė šio projekto idėja?

     Gargždų karjerai vasarą yra itin pamėgta poilsio vieta ne tik vietinių gyventojų, bet ir klaipėdiečių, tad nuo šiol bus galima ne tik pasilepinti saulės voniomis, maudynėmis, bet ir išmėginti vandenlenčių trasą, kuri suplanuota Skaidriojo karjero pietvakarinėje dalyje. Gargždų karjerų teritorija Dovilų seniūnijoje įskaitant vandens telkinius patvirtinta viešąja vieta, kurioje gali būti vykdoma prekyba ir teikiamos įvairios paslaugos. Tikimės, kad verslininkai nestokos idėjų ir imsis iniciatyvos.

 

Vadinasi, Savivaldybė sudarys sąlygas teikti paslaugą, tačiau vandenlenčių parko projektą bus kviečiami įgyvendinti verslininkai?

     Taip, vandens pramogų parko Savivaldybė nestatys, tačiau sudarys sąlygas jo įkūrimui. Jau yra suformuotas sklypas, suplanuota 17 776 Eur elektros įvadui. Šį mėnesį Savivaldybės tarybai bus teikiamas tvirtinti sprendimo projektas, siekiant įvesti naują vietinę rinkliavą už vandenlenčių (snieglenčių ant vandens telkinio) ir (ar) vandens slidžių (slidžių ant vandens telkinio) paslaugas. Komisija dėl vandens pramogų parko paslaugų teikimo Gargždų karjerų teritorijoje (Dovilų seniūnijoje) konkurso organizavimo sąlygų parengimo nusprendė siūlyti Tarybai, kad už šių paslaugų teikimą būtų nustatyta rinkliava, lygi 1 Eur už 1 arą per mėnesį, papildant Klaipėdos rajono savivaldybėje galiojančius teisės aktus. Artimiausiu metu jau bus galima skelbti vandens pramogų ir kitų poilsio paslaugų teikimo konkursą, kurio laimėtojas ir įgyvendins projektą.

 

Ar jau yra apibrėžtos konkurso sąlygos?

     Siekiant atrinkti geriausią paslaugų teikėją, bus skelbiamas konkursas. Preliminariai konkurso sąlygos jau parengtos. Pavyzdžiui, numatyta, kad per pirmus sutarties galiojimo metus konkurso laimėtojas įsipareigotų investuoti ne mažiau kaip 50 proc. planuojamų investuoti lėšų. Taip pat paslaugų teikėjas turės įrengti šiukšlių dėžes, konteinerius, kilnojamuosius tualetus ir kitas švarą bei tvarką palaikančias priemones, genėti, iškirsti esamus želdinius, šienauti, įrengti persirengimo kabinas, plūdurus, žyminčius kilnojamiesiems atrakcionams naudojamą vandens telkinio dalį. Taip pat apibrėžtos ir kitos sąlygos.

 

Ar numatyta, kokiems tikslams bus naudojami rinkliavos pinigai?

     Planuojama, kad uždirbtos lėšos bus skirtos tolimesniam teritorijos vystymui.

 

Kokių naujų vėjų į rajono gyvenimą atneš vandenlenčių parkas?

     Lietuvoje jau veikia nemažai tokių parkų: Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Mažeikių rajone, Anykščiuose, Druskininkuose, Kupiškyje, Šiauliuose, Kazlų Rūdoje. Vienas iš jų įrengtas ir mūsų rajone – Svencelėje. Įgyvendinus projektą padaugės siūlomų pramogų įvairovė Gargždų karjerų teritorijoje, todėl tikėtina sulaukti daugiau atvykstančių turistų. Bus skatinamas aktyvus gyventojų laisvalaikis, domėjimasis sportu, artimesni bendruomenės tarpusavio ryšiai. Be to, bus sukurta naujų darbo vietų. Į Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetą bus surenkama daugiau mokesčių. Taip pat – prižiūrimas ir tvarkomas vandens telkinys bei šalia esanti teritorija. Ateityje galėtų būti organizuojami įvairūs renginiai, vandenlenčių čempionatai, tokiu būdu garsinant Klaipėdos rajono ir Gargždų vardą bei pritraukiant investicijas.

 

     Gargždų karjerų teritorijos pritaikymas rekreacijai ir turizmui yra vienas iš prioritetinių sričių ir įtrauktas į Klaipėdos rajono turizmo plėtros iki 2020 m. planą, taip pat į Klaipėdos rajono plėtros strateginį 2009–2020 m. planą. Vandens pramogų parko įrengimas yra vienas iš Gargždų karjerų teritorijos vystymo veiksmų programos iki 2025 m. uždavinių, kuriuo Skaidriojo karjero pietvakarinėje pakrantėje 2015–2017 m. numatoma įrengti vandens pramogų parką.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 134 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,