Mano Gargždai



Pagerbtas jaunasis talentas ir kultūrai nusipelniusieji

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Donato Bielkausko nuotrauka. Donato Bielkausko nuotrauka.

Priekulės kultūros centro puoselėjama kūrybiško, iniciatyvaus jaunimo skatinimo idėja jau įsitvirtino kaip tradicija. Šiemet minint Kultūros dieną jau penktąjį kartą buvo įteikta Ernsto Vicherto premija jaunajam krašto talentui ir pirmąkart iškilmingame vakare pagerbti rajono kultūrai nusipelnę žmonės.

    

E. Vicherto premijos skyrimo komisija, kuriai vadovauja Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis, trečiadienį išnagrinėjo trijų pretendenčių anketas ir nuopelnus krašto kultūrai bei sportui. Apdovanojimui buvo pristatyta talentinga akoardeonistė Kajatana Dabulskytė, pianistė Urtė Lotužytė ir sportininkė lengvaatletė Violeta Kuldaitė. Premijos laureatė išrinkta vieningu komisijos sprendimu – ji atiteko daug sportinių pasiekimų turinčiai Violetai Kuldaitei. Ji − Lietuvos lengvosios atletikos jaunių pirmenybių (kliūtinio bėgimo rungtyje) nugalėtoja, Europos jaunimo lengvosios atletikos sporto klubų taurės varžybų (3000 m kliūtinio bėgimo rungtyje) laimėtoja, Lietuvos lengvosios atletikos jaunių rinktinės narė.

Priekulės kultūros centro E. Vicherto premijos „Jaunasis talentas“ steigimo tikslas yra pagerbti ir įamžinti žymaus Mažosios Lietuvos kultūros veikėjo, krašto rašytojo, teisėjo, teatro įkūrėjo E. Vicherto atminimą, išryškinti visuomenės rūpinimąsi jaunąja Priekulės ir Klaipėdos rajono Mažosios Lietuvos dalies karta.

E. Vicherto premiją jaunajam talentui ankstesniais metais finansuodavo verslo atstovai, šiemet pirmąkart 300 eurų premija paskirta iš Savivaldybės biudžeto.

   

Iškilmės buvo skirtos ne tik jaunajam talentui pagerbti, bet ir kūrybiškai paminėti Kultūros dieną, atkreipti dėmesį į rajono kultūrai nusipelniusius žmones. Šiemet, kaip sakė Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis, buvo nuspręsta pagerbti tuos, kurie niekad nebuvo gavę Gargždų miesto atminimo ženklų ar kitų žymesnių apdovanojimų, tačiau nuoširdžiai, kruopščiai, sąžiningai dirbo savo darbą, teikdami gėrį ir šviesą aplinkiniams.

 

Apdovanoti šie nusipelnę kultūrai žmonės:

Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus meno vadovė/renginių organizatorė Jolanta Štabokaitė

Veiviržėnų kultūros centro meno vadovas Jaroslavas Barabuška

Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus meno vadovas Zigmas Lygnugaris

Priekulės kultūros centro darbuotoja  Katerina Marcinkevičienė

Dovilų etninės kultūros centro folkloristė Jolita Vozgirdienė

Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus renginių organizatorė Reda Paulikienė

Gargždų kultūros centro ūkvedys Jonas Andruška

J. Lankučio viešosios bibliotekos Endriejavo filialo vadovė Rita Žadeikytė

Vėžaičių kultūros centro buhalterė Violeta Karbauskaitė

Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

    

Ilgiausiai atsistoję visi plojo vicemerei Rūtai Cirtautaitei, kuri tris Savivaldybės tarybos kadencijas kuravo kultūros sritį, visada nuoširdžiai globojo kultūros darbuotojus, teikė daugybė vertingų siūlymų, globojo kultūros renginius, šventes, vadovavo komisijoms, kurių priimti sprendimai padėjo efektyviai tobulinti kultūros centrų veiklą.

Vicemerė nuoširdžiai dėkojo už nominaciją, sakydama, kad iš tikrųjų ji pirmą kartą gyvenime yra nominuota, todėl jai ypač svarbus ir brangus šis pripažinimas ir, nors šią kadenciją kuruos jau kitas sritis, tačiau nuo kultūros reikalų taip pat niekur toli nepasitrauks.

Kultūros darbuotojus nuoširdžiai sveikino ir naujoji vicemerė Violeta Riaukienė, šią kadenciją kuruosianti kultūros sritį, Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė ir Agluonėnų seniūnijos seniūnė Laima Tučienė ir kiti.

  

Renginį papuošė T&K Duo violončelininkai iš Klaipėdos ir aktoriai Danas ir Gabrielius iš Vilniaus.

   

Renginio akimirkos – Donato Bielkausko nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 534 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,