Mano Gargždai



„Žiemio“ buriuotojai dalyvavo pirmosiose šių metų varžybose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr. Buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ buriuotojai dalyvavo pirmosiose šių metų varžybose – Europos buriavimo taurės etapuose Lugane (Šveicarija) ir Gardoje (Italija).

 

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ buriuotojų treneris Algis Patašius įsitikinęs, kad, kaip pirmoms varžyboms, viskas pavyko neblogai.

„Mūsų buriuotojams jachtomis LASER STANDART tai buvo pirmos varžybos šioje klasėje. Gaila, kad Rokas Rudgalvis, Robertas Urbonavičius ir Kotryna Kneižytė šiek tiek sirguliavo, bet gerai tai, kad oras pasitaisė. Tiesa, pirmą dieną prabuvome ant kranto. Buvo retas atvejis, kad Lugane plaukimai neįvyko dėl stipraus vėjo. Nuo kranto stebėjome teisėjų mėginimus išstatyti distanciją ir užsiinkaruoti, bet tai nebuvo paprasta, kai vėjo gūsiai viršijo 20 m/s“, – įspūdžiais dalinosi A.Patašius.

Antrą ir trečią dienomis įvyko penki plaukimai. Geriausiai sekėsi Rokui Rudgalviui, kuris tarp 30 Standard klasės dalyvių užėmė 8-ąją vietą, o jaunių grupėje liko antras po buriuotojo iš Prancūzijos. Po pirmųjų plaukimų buvęs 12-as, Kristupas Mažonas paskutinę dieną šiek tiek pablogino savo vietą ir liko 14-as bei tarp jaunių – antras, o Robertas Urbonavičius paskutinę dieną gerokai pataisė savo poziciją, bendroje įskaitoje užimdamas 16-ąją vietą.

      

Laser Radial klasėje buriavusi Kotryna Kneižyte užėmė gerą 16-ąją vietą tarp 37 dalyvių, o jaunių grupėje buvo antra, nusileidusi tik Vokietijos jaunajai buriuotojai.

Priekuliškis Neilas Straukas užėmė 24-ąją vietą. Tai geras rezultatas šiam jaunam Klaipėdos rajono buriuotojui, pirmą kartą dalyvavusiam tokio rango varžybose. Ši Europos taurės regata Neilui tuo pačiu buvo ir pirmosios varžybos užsienyje.

       

Po šio Europos taurės etapo Gardoje vyko Italijos Laser klasės regata, kuri „Žiemio“ buriuotojams buvo geras pasiruošimas Europos taurei, įvykusiai čia pat balandžio 9-12 dienomis.

Skaitlingiausia dalyvių skaičiumi ir didžiausią „svorį“ turinčia regata Malcesine (Italija), Gardos ežere, užbaigė buriavimo sezono pradžią „Žiemio“ jaunieji Laser jachtų klasės buriuotojai.

„Regata svarbi buvo ne tik mūsų jauniams, bet ir Europos buriavimo elitui, kuris „pakeliui“ į Pasaulio taurės etapą Hyeres (Prancūzija) užsuko į nuostabaus grožio Gardos ežerą, kad patikrintų save ir patikrintų jaunimą Europos taurės regatoje. Mūsų mokyklai šiemet atstovavo atsijauninusi komanda, kadangi praėjusiais metais su „Žiemiu“ atsisveikino buvę mūsų lyderiai: D.Kneižys, M.Pekūnas ir M.Žemgulis. Pirmieji du pasirinko studijas Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, o Marius Žemgulis ruošiasi baigiamiesiems egzaminams H.Zudermano gimnazijoje“, – dėstė A.Patašius.

Nors orų ir vėjų sąlygos buvo puikios treniruotis ir rungtyniauti, tačiau po šešių mėnesių pertraukos varžytis su dalyviais, besitreniruojančiais ir žiemą, nebuvo paprasta.

       

Daugiausiai dalyvių startavo Laser Radial klasėje.

Vyrų grupėje (213 dalyvių) startavo  „Žiemio“ buriuotojai Rokas Rudgalvis ir Neilas Straukas.

Aukštą (15-ąją) vietą Velykinėje jaunių regatoje iškovojęs Rokas ir Europos taurėje užėmė aukščiausią vietą tarp Lietuvos atstovų – 63-ąją. Jaunajam „Žiemio“ buriuotojui iš Priekulės N.Straukui, pirmą kartą dalyvaujančiam tokio rango varžybose, kol kas sekėsi kukliau, tačiau šių regatų patirtis ir nuoširdus darbas ateityje padovanos ir pergalių.

   

Moterų grupėje startavo 85 sportininkės.

Jaunoji „Žiemio“ buriuotoja Kotryna Kneižytė, šioje regatoje rungtyniavusi su Europos moterų buriavimo „žvaigždynu“,  užėmė 51-ąją vietą, o pirmąją vietą puikiu taktiniu stiliumi iškovojo Lietuvos buriavimo žvaigždė, olimpinė medalininkė Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt.

„Žiemio“ Laser Standard klasės buriuotojams jauniams Kristupui Mažonui ir Robertui Urbonavičiui Europos taurė buvo pirmosios tokio lygio varžybos šioje olimpinėje klasėje.

„Pirmasis blynas“ neprisvilo, o Kristupas ir Robertas, Gardoje rungtyniavę jau tarp aukščiausios klasės buriavimo meistrų, neabejotinai gavo daug vertingų pamokų ir įgijo neįkainojamos patirties.

Tarp 100 Laser Standard klasės meistrų Kristupas užėmė 84-ąją, o Robertas – 93-ąją vietą.

„Gaila, kad dėl šaltų orų vėl esame priversti padaryti pertrauką prieš vienas svarbiausių buriavimo varžybų Lietuvoje – Lietuvos Taurės regatą Nidoje, kuri vyks jau už dviejų savaičių“, – kalbėjo A.Patašius.

 

Buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,