Mano Gargždai



Kviečia kartu tvarkyti Gargždų karjerų pakrantes

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Jau šį šeštadienį, balandžio 25 d., nuo 10 val. Klaipėdos rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, tradiciškai aštuntus metus iš eilės organizuojama akcija „Darom“. Kviečiame visus Klaipėdos rajono gyventojus, neabejingus savo gyvenamajai aplinkai, prisijungti ir rinktis nurodytose vietose, šalia kurių Jus pasitiks akcijos „Darom 2015“ koordinatoriai.

  

Akcijos organizatoriai, anksčiau orientavęsi į miestų, miestelių ir miškų tvarkymą šiais metais užsibrėžė naują tikslą – vandens telkinių, jų pakrančių tvarkymą. Sutvarkius vandens telkinius, jų pakrantes ne tik pagerės estetinis vaizdas artėjant poilsio sezonui, bet ir mažinama vandens tarša, o ir maudytis švariame vandens telkinyje daug maloniau ir švariau.

   

Ypatingai kviečiame tvarkyti Gargždų karjerų pakrantes, kurie vasarą yra itin pamėgta poilsio vieta ne tik vietinių gyventojų, bet ir atvykstančių iš aplinkinių vietovių. Šią teritoriją Klaipėdos rajono savivaldybė siekia padaryti vandens turizmo požiūriu viena patraukliausių teritorijų Klaipėdos regione, kurioje vietiniai gyventojai, turistai, vandens sporto mėgėjai galėtų džiaugtis švaria, saugia gamta bei plačia kokybiškų vandens turizmo paslaugų įvairove.

   

Norintieji prisidėti prie Gargždų karjero tvarkymo kviečiami rinktis šį šeštadienį (balandžio 25 d.) 10 val. šalia Gargždų vandens bokšto, prie Dovilų karjero tvarkymo šį penktadienį 10 val. prie Dovilų seniūnijos pastato (Minijos g. 2, Dovilai).

  

Pagal galimybes dalyviams bus dalijami maišai ir darbo pirštinės, bet dalyviai ir patys raginami turėti pirštinių, maišų, net aplinkos tvarkymo įrankių (grėblių ir pan.).

   

Kitų numatytų tvarkymo vietų ir atliekų surinkimo taškų koordinates bei kontaktus rasite Klaipėdos rajono savivaldybės puslapyje www.klaipedos-r.lt.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 125 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,