Mano Gargždai



Gimnazistus išbandė praktinė veikla

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Kiekvienam mokiniui, atsakingai galvojančiam apie savo ateitį, svarbu pasirinkti jam tinkančią ir patinkančią profesiją. Tačiau tai yra turbūt vienas iš svarbiausių gyvenimo pasirinkimų, todėl apsispręsti labai sunku. Kai galiausiai išsirenki, norisi sužinoti, ar teisingas buvo tavo spendimas. Vienintelis būdas įsitikinti – atlikti praktiką. Būtent su tokia viltimi mokiniai, pasirinkę gamtos mokslų sritį ar svarstantys tai padaryti, iš įvairių Lietuvos miestų vyko į Vilnių, į  stacionarią mokslinę laboratoriją. Tokią išskirtinę galimybę gavo ir keli Gargždų „ Vaivorykštės“ gimnazistai, svarstantys apie savo būsimą profesiją.

 

Įspūdžiai iš kelionės – dar labai ryškūs. Atvažiavę į sostinę nedelsdami ėjome į įstaigą, kurioje darbavomės net tris dienas. Pirmoji diena turbūt buvo pati sudėtingiausia ir daugiausia jėgų pareikalavusi, nes veiklos turėjome iki pat 21 val. Tris valandas dirbome laboratorijoje: bandėme iš kiaulės kepenų išskirti glikogeną, o vėliau su juo atlikti įvairius bandymus. Po pietų pertraukėlės keliavome į bioinformatikos užsiėmimą. Turbūt nedaug kam teko apie ją girdėti, todėl suprasti ir daryti visas pasakytas užduotis buvo tikrai sudėtinga, bet įmanoma.

Antrąją dieną susipažinome su biofizika ir kelių rūšių mikroskopais. Nagrinėjome mikrobus ir įvairius vaistus nuo ligas sukeliančių bakterijų. Dienai baigiantis, laukė nanotehnologijų užsiėmimas, kuris parodė, kokia netolima ateitis mūsų laukia. 

Paskutiniąją dieną, kaip ir įprasta mokantis, rašėme atsiskaitomąjį darbelį, padėsiantį mus visus suskirstyti į grupes kitą kartą, kai atvyksime praktikos tęsiniui.

Nors ir trumpa, atlikta praktika, išklausyta teorija padėjo labiau susipažinti su gamtos mokslais, realiau parodė, koks vis dėlto tai yra sudėtingas užsiėmimas. Nustebau, kaip nelengva teorines žinias susieti su praktika, kiek visokių įgūdžių reikia dirbant su modernia įranga. Kai vyksime į Vilnių gegužės mėnesį, manau, būsime labiau pasiruošę, žinosime, ko tokėtis, ko iš mūsų nori. Viliuosi, kad bus lengviau, kad jau galėsime įsitikinti, ar galime savo ateitį  sieti su gamtos mokslų profesija.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 520 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,