Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gimnazistai patirtimi dalijosi IT konferencijoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dalios Bendikienės nuotr. Dalios Bendikienės nuotr.

     Grupė „Vaivorykštės" gimnazijos mokinių ir matematikos mokytoja metodininkė Dalia Bendikienė vyko į Šilutėje 11-ą kartą organizuojamą metodinę-praktinę konferenciją „Informacinės technologijos mokinių darbuose".


     Jau tradicija tapusioje kasmetinėje konferencijoje mokiniai pristato savo kūrybinius, mokslinius ar tiriamuosius darbus, kurių įgyvendinimui pasitelkiamos naujausios informacinės technologijos.
     Konferenciją pradėjo Šilutės rajono savivaldybės Administracijos komunikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Balvočius, skaitęs pranešimą apie vieną iškiliausių informacinių technologijų asmenybių, sukūrusių asmeninių kompiuterių pažangą – Steve Jobs. Supažindinta su jo asmenybe, keliu į sėkmę, požiūriu į technologinį progresą.
     Prieš pradedant mokinių darbų pristatymus Donatas Dobilinskas, Šilutės r. savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos inžinierius, taip pat pasidalijo naudingais patarimais apie tai, kaip galima bibliotekos paslaugomis naudotis namie: knygas užsisakyti, rezervuoti, pratęsti jų grąžinimo terminą.
     Pradėjus mokinių pasisakymus, pirmiausia darbus pristatė mažiausieji – ketvirtų-septintų klasių moksleiviai. Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos septintokės pristatė pačių „Windows Movie Maker" programa kurtus filmukus apie Senąją Šilutę, o Šilutės Žibų pradinės mokyklos ketvirtokai parodė klasės kalendorių, kurį sumaketavo ir atspausdino „Zoombook" internetiniame puslapyje.
     Vyresniųjų klasių atstovai iš Šilutės taip pat pademonstravo atvirukų kūrimą programa „Scribus", piešinius, kurtus visiems gerai žinoma programa „Paint", internetinių svetainių kūrimą naudojant puslapį „Jimdo".
Prieš pat pertrauką savo pranešimą skaitė ir Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos Id klasės mokiniai Lukas Jankauskas bei Karolis Gumauskas, kurie pristatė tiriamąjį darbą apie kūrybiškumo ugdymą gimnazijoje.
     Antroje konferencijos dalyje darbo patirtimi dalijosi vyresniųjų klasių atstovai. Švėkšnos „Saulės" gimnazijos pirmokas pristatė kurtą savo namo maketą, Šilutės Vydūno gimnazijos II-IV klasių mokiniai parodė žaidimų kūrimo programavimo procesą. Antrojoje dalyje nuskambėjo dar du pranešimai iš Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos: IIIa kl. mokinių Lino Gudjonio, Viliaus Kaukėno ir Martyno Kasparavičiaus surengtas tiriamasis darbas apie GPS imtuvų ryšio kokybę bei IIIa kl. mokinių Tomo Mikalausko ir Andriaus Girdžiaus kurtas interaktyvus matematinis žaidimas „Petriuko nuotykiai matematikos šalyje".
     Šilutėje organizuota konferencija apie informacinių technologijų panaudojimo galimybes, mums, dalyviams, paliko teigiamą įspūdį. Viliamės, jog į tokį turiningą renginį pavyks nuvykti ir ateityje.

 

Dalios Bendikienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,