Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Strategai“ uždegančiu entuziazmu užkrečia ir kitus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jaunimo klubo „Strategai“ archyvo nuotr. Jaunimo klubo „Strategai“ archyvo nuotr.

     Jaunas veržlumas, didis noras veikti ir kurti jaunimo grupę paskatino tapti vieningais. Taip pirmą kartą 2008 metais Dauparų-Gobergiškės jaunimas su Dauparų bendruomenės iniciatorėmis Regina Srėbalienė, Ineta Paukštienė ir rajono jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė įkūrė „Strategus". Jaunimo klubas ir dabar rengia susitikimus, organizuoja renginius, rašo jaunimo iniciatyvų projektus, kuriuos ir toliau įgyvendina.

 

    Džiugina tai, kad šiais metais jaunimo klubas parašė du projektus. Pirmasis – „Atgaiva kūnui, protui ir sielai". Projekto metu bus rengiami mokymai, kaip sustiprinti protą ir kūną. Antrasis projektas – „Dauparų atvira jaunimo erdvė". Jo metu vyks protų mūšiai, kur smalsūs Klaipėdos rajono, o, svarbiausia, mūsų kaimelio gyventojai galės parodyti savo žinias. Taip pat projektas bus skiriamas ir jaunimo erdvės įkūrimui. Žinoma, tam „Strategai" įsirengė dirbtuvėles. Siekiant suburti jaunimą, vyks susitikimai – „dirbtuvėlės", kurių metu jie galės realizuoti save darydami rankdarbius: stalus iš medinių palečių, stalines lempas, dekoracijas. Taip numatoma įtraukti jaunimą dalyvauti renginyje, dirbti grupėse. Be to, tai išmokys dirbti komandoje, bendradarbiauti ir skatins visokeriopą tobulėjimą.
    Energingi ir veiklūs „Strategai" balandžio 7 dieną surengė nuotaikingą filmų vakarą, skirtą vaikams. Mažieji galėjo stebėti filmą, kuris nepaliko nė vieno abejingo! Animaciniame filmuke „Galingasis 6" buvo vaizduojama šešių šiuolaikinių superherojų komandos ir geraširdžio pripučiamo roboto draugystė, kuri sujaudino net didžiausius kietaširdžius. Emocijos liejosi per kraštus, vaikai jautėsi puikiai savo bendraamžių būryje, buvo ir tyriausių ašarų, kurios dar labiau pagyvino Dauparų kultūros namus.
    Talentingieji „Strategai" moka ir dainuoti. Todėl susibūrė į vokalinį ansamblį ir pasirodė balandžio 10 dieną Gargždų vaikų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys" organizuotame tarptautiniame gospelo muzikos festivalyje. Skambėjo jų giesmės, kurios audrino kiekvieno širdį.

 

Jaunimo klubo „Strategai" archyvo nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,