Mano Gargždai



Gimnazistus stebino drąsūs viešnios A.Urbonaitės pasisakymai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Audronė Urbonaitė. Organizatorių nuotr. Audronė Urbonaitė. Organizatorių nuotr.

     Balandžio pabaigoje Gargždų „Vaivorykštės" gimnazistai dalyvavo netradicinėje pamokoje–susitikime su rašytoja ir žurnaliste Audrone Urbonaite. Viešnią atvykti pakvietė Klaipėdos rajono mokyklų bibliotekininkių metodinio ratelio grupė.


     Rašytoja vyresniųjų klasių mokiniams pirmiausia pristatė savo naujausią knygą „Mano Didžioji Nuodėmė, žurnalistika": skaitė ištraukas, atskleidė knygos parašymo aplinkybes. Audronė Urbonaitė paminėjo ir kitų jos knygų įvertinimus, kritikų nuomonę, dalijosi įspūdžiais, patirtais kelionių metu, kurie aprašyti ir naujausioje knygoje, kurią autorė padovanojo gimnazijos bibliotekai. Susidarė įspūdis, kad knygų rašymas autorei yra savotiška pramoga: realybėje patirtas istorijas rašytoja „apdoroja" ir pateikia kaip kūrybą. Bet kas, anot viešnios, yra vertas būti pastebėtas ir gali atsidurti knygoje.
     Mokinius, kurie norėtų studijuoti žurnalistiką arba viešuosius ryšius, Audronė Urbonaitė supažindino su šių profesijų privalumais bei trūkumais. Šalies dienraščio „Lietuvos rytas" žurnalistė nepabijojo įvardinti nemaloniausių ir tamsiausių šios profesijos bruožų: susitikimų ir su agresyviai nusiteikusiais žmonėmis, darbo valandų neskaičiavimą, galimybę atsidurti teisme, nestabilų atlyginimą. Buvo atkreiptas dėmesys į žurnalistui reikalingas charakterio savybes: energingumą, smalsumą, drąsą, atkaklumą, norėjimą mokytis.
     „Vaivorykštės" lietuvių kalbos mokytojai gimnazistams prieš susitikimą rekomendavo atkreipti dėmesį į rašytojos oratorinius gebėjimus, kalbos vartojimą. Audronė Urbonaitė nustebino susirinkusiuosius savo iškalba, pasaulėžiūra, intelektualumu ir paprastumu. Mokiniams patiko tai, kad viešnia ekspresyviai atskleidžia savo gyvenimo bei darbo ypatumų detales, bendrauja labai šiltai, moka intriguoti, nevengia mūsų viešajai kalbai nebūdingų žodžių. Labiausiai sudomino knygų pristatymas ir autobiografinės detalės iš rašytojos gyvenimo, nemažai diskusijų sukėlė drąsios frazės apie karjerą, šeimą, vaikus.
     „Vaivorykštės" gimnazijos mokiniai džiaugiasi turėdami galimybių susitikti su žymiais šalies žmonėmis. Rašytojos ir žurnalistės Audronės Urbonaitės viešnagė vienus susitikimo dalyvius suintrigavo paskaityti jos knygas intriguojančiais pavadinimais „Cukruota žuvis" arba „Posūkyje – neišlėk", kitiems padėjo apsispręsti dėl profesijos pasirinkimo ar gyvenimo būdo.

 

Susitikimo akimirkos – Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,