Mano Gargždai



Rajono šachmatų-šaškių dvikovės pirmenybėse – netikėti rezultatai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Nugalėtoju tapo  Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos aštuntokas Gargždų sporto mokyklos auklėtinis Mantas Kerpė. Z.Bitino nuotr. Nugalėtoju tapo Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos aštuntokas Gargždų sporto mokyklos auklėtinis Mantas Kerpė. Z.Bitino nuotr.

     Šiemet pirmą kartą į rajono sporto renginių sąrašą buvo įtrauktos šachmatų-šaškių dvikovės pirmenybės. Jose norą dalyvauti pareiškė 10 pajėgiausių šių intelektualių sporto šakų atstovų.

 

      Buvo žaidžiama po vieną partiją šachmatais (po 20 minučių kiekvienam žaidėjui iki partijos pabaigos) ir šaškėmis (analogiškai po 10 minučių). Visi surinkti taškai buvo lygiaverčiai, ir nugalėtojas buvo išaiškintas pagal surinktą didžiausią bendrą taškų sumą.
     Pirmąją varžybų dalį užtikrintai pirmavo Vytautas Riauka, nuo jo kiek atsilikinėjo Darius Sungaila ir Gediminas Radzevičius. Atrodė, kad tik tarp šių trijų dvikovininkų ir bus pasidalintos prizinės vietos. Tačiau likus keturiems turams iki varžybų pabaigos situacija ženkliai pasikeitė, kada visi lyderiai vienas po kito patyrė po pralaimėjimą.
     Su jais tada susilygino ir į prizinių vietų dalybas įsijungė Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos aštuntokas Gargždų sporto mokyklos auklėtinis Mantas Kerpė. Negana to, paskutiniuose turuose Mantas pasiekė dar 3 užtikrintas pergales ir pralenkė pagrindinius savo varžovus. Jo sąskaitoje – 11,5 taško iš 16 galimų. Pustaškiu atsilikęs Darius Sungaila buvo antras, o tašku Gediminas Radzevičius – trečias. Ilgai varžybose pirmavęs Vytautas Riauka su 10 taškų liko ketvirtas.
     Nedaug nuo lyderių atsiliko ir penktą vietą iškovojęs Antanas Žvinklys (9 taškai) bei šeštą – kunigas Stanislovas Anužis (8 taškai). Šiose pirmenybėse dar kovojo Arūnas Gincas, Petras Mitkevičius, Steponas Jurgaitis ir Robertas Mockus.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 306 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,