Mano Gargždai



Violeta Riaukienė: „Mano tikslas – nuoširdus ir atsakingas bendradarbiavimas“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Violeta Riaukienė. Klaipėdos r. sav. nuotr. Violeta Riaukienė. Klaipėdos r. sav. nuotr.

     Apie pirmuosius įspūdžius einant Klaipėdos rajono mero pavaduotojos pareigas ir susipažįstant su kuruojamomis kultūros, švietimo, vaiko teisių ir socialinės paramos sritimis, kalbamės su mero pavaduotoja Violeta Riaukiene.

 

Tik pradėjus eiti pareigas teko gana gyvai susipažinti su kuruojamomis sritimis, nes buvo ir apsilankymų įstaigose, ir įvairių renginių?

     Taip, džiaugiuosi, kad pirmosiomis darbo dienomis teko ne vien susipažinti su Savivaldybės administracijos darbuotojais, iš kurių, beje, sulaukiau nuoširdžių sveikinimų ir palaikymo, ir dokumentais, bet ir apsilankyti įstaigose, įvertinti tenykščius rūpesčius ir pasidžiaugti pasiekimais. Nors kuruojamų sričių turiu ir daugiau, bet pirmiausia teko susipažinti su man artimiausiomis – švietimo, vaiko teisių ir socialinės paramos.

     Teko sudalyvauti ir Kultūros dienos šventėje Priekulėje, kur buvo ne tik įteikta E. Vicherto premija, bet ir pirmą sykį būtent šios dienos proga įteiktos padėkos kultūros darbuotojams.

 

Kas Jus labiausiai nustebino, pradžiugino ar galbūt sukėlė rūpesčių?

     Labai pradžiugino apsilankymas Lapių pagrindinės mokyklos globos grupės gyvenamosiose patalpose – „Kranto" pagrindinės mokyklos bendrabutyje ir dviejuose privačiuose nuomojamuose butuose. Čia iš tiesių jiems sudarytos geros sąlygos gyventi, vaikai jaučiasi kaip namuose.

     Noriu dar sykį padėkoti Lapių pagrindinės mokyklos direktorei Vilijia Lukauskienei už iš tiesų motinišką rūpestį vaikais. Kad Lapių pagrindinės mokyklos vaikai iš tiesų gali gerai jaustis ir globojami institucijos, puikiai įrodo Lapių pagrindinės mokyklos pavyzdys. Teko lankytis Globėjų šventėje Gargždų kultūros namuose, − smagu buvo matyti šios mokyklos vaikus koncertuojančius, nuoširdžiai pasakojančius apie savo gražų ir turiningą gyvenimą globos grupėje, kur jie atgauna pasitikėjimą žmonėmis, patiria meilę, išmoksta gyvenime tvarkytis.

     Džiaugiuosi ir tuo, kad Gargždų socialinių paslaugų centro direktorė Viktorija Lygnugarienė labai profesionaliai ir atsakingai rengia globėjus, lydi juos pasirinktame kelyje. Mūsų rajone net 65-iose šeimose auga 78 globojami vaikai, o institucijose globojama vaikų mažiau – 44. Tačiau, kaip minėjau, mūsų globotiniai Lapiuose ir Gargžduose, vaikų darželyje „Naminukas", yra prižiūrimi ir mylimi.

     Galbūt šiek tiek kelia rūpestį tai, kad norinčių globoti vaikus pastaraisiais metais truputį mažėja, tačiau, tikėkimės, kad globėjams pagal svarstomą įstatymo pataisą padidins išmokas ir norinčių globoti vaikus vėl bus daugiau.

 

Kokie Jūsų artimiausi planai toliau susipažįstant su kuruojamomis sritimis ir įsitraukiant į veiklą?

     Gegužės mėnesį noriu susipažinti su dauguma švietimo įstaigų, − apvažiuoti jas, pasikalbėti su vadovais ir kitais mokyklų bendruomenių nariais, išsiaiškinti problemas, rūpesčius ir juos įsitraukti į savo darbotvarkę.

     Kreipsiu dėmesį į mokyklų mikroklimato ir moksleivių bei mokytojų tarpusavio santykių problemas, kurie svarbūs visos mokyklos bendruomenės santykiams ir psichologinei atmosferai. Juolab kad tam yra skiriamos specialios programos mokyklose, − taigi manau, kad jos turi būti įgyvendinamos ne formaliai. Visas mokyklos „gyvenimas" turi tiesioginės įtakos tiek vaiko asmenybei, jo ateities formavimuisi, socialinei ir psichologinei raidai, tiek mokytojų emociniam stabilumui, fizinei sveikatai ir ugdymo proceso kokybei.

     Galima pasidžiaugti gerėjančia mokyklų aplinka – juk kuo daugiau vaikai turi kuo prasmingai užsiimti pertraukų metu ir po pamokų, tuo labiau mažėja patyčių tikimybė, tuo labiau jie papildomai lavinasi ir mokosi būti kolektyve.

     Penktadienį Sendvario seniūnijoje, Ginduliuose, buvo oficialiai atidarytas universalus sporto aikštynas. Šiam aikštynui, kaip ir neseniai atidarytam Priekulėje, už dangos įrengimą ir aptvėrimą lėšos buvo skirtos iš Kūno kultūros ir sporto departamento. Gindulių sporto aikštyno pagrindinių įrenginių kaina siekė daugiau kaip 28 tūkst. eurų. Gindulių gyventojai, o ypač tėvai ir vaikai, džiaugiasi naujai atidaromu sportu aikštynu, kuriame veiklos netrūksta ir laisvalaikiui praleisti, ir švietimui bei ugdymui.

     Taip pat planuoju dalyvauti steigiamos Gargždų vietos veiklos grupės valdybos veikloje. Puiku, kad tokia vietos veiklos grupė yra steigiama ir kad atsivers tiek daug naujų galimybių per projektinę veiklą gražinti Gargždus, o Savivaldybei – taip pat dalyvauti šiame procese.

 

Artėja Gargždų miesto gimtadienio renginiai. Kuo jis bus ypatingas šiemet miestiečiams ir svečiams? Ko palinkėtumėte pasitinkant tradicinę miesto šventę?

     Šiemet keletą dienų truksianti šventė prasidės Keturių vandenų festivaliu, kuris tęsis visus metus. Tikėkimės, kad tai bus labai profesionalus, džiugus ir prasmingas renginių ciklas, kuriame bet kurio amžiaus žiūrovas atras ką nors savo sielai iš muzikos, teatro ar šokio srities.

     Visiems linkiu geros nuotaikos, įsiliejimo į šventę, aktyvaus dalyvavimo – kartu su šeimomis, draugais, bendruomenėmis. Džiaukimės, kad gyvename keturių vandenų krašte, kur netrūksta stiprių vėjų, kūrybingų žmonių ir įgyvendinamos šaunios idėjos!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 321 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,