Mano Gargždai



Daukšaitiškiai dar ilgai nepamirš „Senjorų vakaronės“

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Renginio akimirkos. Daukšaičių pušynėlio bendruomenės nuotr. Renginio akimirkos. Daukšaičių pušynėlio bendruomenės nuotr.

     Gegužės 8 d. bendruomenė „Daukšaičių pušynėlis" pirmą kartą organizavo renginį „Senjorų vakaronė". Dar kovo mėnesį, kai bendruomenės ataskaitinio susirinkimo metu pasidomėjome, kokių renginių kaimo gyventojai pasigenda, daukšaitiškė Sofija Mikužienė sakė, jog būtų smagu, kad kaime vyktų renginys „Senjorų vakaronė". Atsižvelgdami į vyresnio amžiaus žmonių pageidavimą, nebelaukdami rudens, suskubome senjorus pakviesti į smagią šventę.


     Renginyje dalyvavo nemažai žmonių. Susirinkusiųjų tarpe buvo tie, kurie mus visada žavi aktyvumu, trokšta bendrystės, įdomios, linksmos turiningos veiklos. Vakaronės programa išties buvo įdomi, tad pavyko senjorams suteikti daug džiaugsmo, praskaidrinti jų nuotaiką, priversti pamiršti kasdienius rūpesčius ir turiningai praleisti laisvalaikį.
     Vakaronės pradžioje Girininkų kaimo meno mėgėjai parodė nuotaikingą komediją „Mergvakaris", kurį stebėdami daukšaitiškiai leipo iš juoko. Tad jau pati šventės pradžia „užkrėtė" senjorus linksmumu ir įkvėpė aktyvumo. Šventės svečias Švėkšnos parapijos klebonas Saulius Katkus taip pat gėrėjosi daukšaitiškių energija, bendryste, aktyvumu, linkėjo jiems sveikatos ir prasmingos bei turiningos veiklos.
     Pastebėję senjorų veiduose atviras, nuoširdžias šypsenas, renginio vedėjos Stanislava Bočkuvienė ir Alma Vanagienė pakvietė į tarptautinį kruizą. Netrukus į „Daukšaičių uostą" atplaukė S. Bočkuvienės rankomis pagamintas įspūdingas laivas, kuriam skambų pavadinimą „Audronaša" pasiūlė senjoras Pranas Lomsargis. Nenorėdami apeigomis atsilikti nuo laivo „Independence", senjorai panoro jį pakrikštyti, o krikštytojos vaidmenį patikėjo Reginai Rumšienei, anot daukšaitiškių labiausiai panašiai į prezidentę. „Audronaša" senjorus plukdė į pasaulio kraštų, tokių kaip Arabija, Rusija, Ispanija, Afrika – uostus. Gracingos šokėjos (bendruomenės narės Viktorija Bočkutė-Nevalinskienė ir Kristina Čeliauskaitė) kiekviename nuoste nuotaikingai sutiko keleivius ir pakvietė juos šokti tradicinius šių šalių šokius. Senjorų aktyvumui nebuvo ribų, tad kiekviename „uoste" kartu su šokėjomis artistiškumu, gracija ir ritmiškais judesiais visus stebino daukšaitiškiai M. Malinauskienė, S. Mikužienė, P. Žąsytis, L. Rumšas, Z. Grevienė, R. Čėsnienė, B. Grevienė, A. Bočkus, Petras ir Pranas Lomsargiai, Z. Žąsytienė, R. Rumšienė, L. Klumbytė, V. Raicevičienė ir kiti.
     Po įspūdingo „kruizo" senjorų laukė kita staigmena – nominacijos. Pro įžvalgias renginio vedėjų ir šaunių šokėjų akis nepraslydo nė vieno senjoro pranašumas, todėl netrukus nominacijų diplomai ar atminimo prizai puikavosi kiekvieno jų rankose. Ceremonijos kulminacija tapo Senjorų senjoro rinkimai. Šį kartą Senjorų senjore tapo ilgametė mokytoja, bendruomenės „Daukšaičių pušynėlis" narė Elena Bagdonienė.
     Vakaronė tęsėsi prie vaišėmis nukrauto šventinio stalo (vaišes gamino bendruomenės narės Teresė Būdvytienė ir Regina Montvydienė), senjorai kalbėjosi apie Daukšaičių kaimo teigiamus pokyčius, apie žmonių bendruomeniškumą, apie galimybę užsiimti mėgiama veikla, apie taip laukiamas šventes ir renginius. Šventei baigiantis prieita vieningos nuomonės – nuo šiol „Senjorų vakaronė" taps tradiciniu renginiu Daukšaičiuose.

 

Renginio akimirkos – bendruomenės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,