Mano Gargždai



Priekulės moksleivių iniciatyva „Suolelis mokyklai“ pranoko lūkesčius

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Baigiamojo renginio akimirka. Baigiamojo renginio akimirka.

     Turint tikslą daryti gera, nėra jėgos, galinčios sutrukdyti jį pasiekti. Tai balandžio 30-osios vakarą įrodė Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos III klasės mokiniai, pakvietę mokyklos ir miestelio bendruomenes į visus mokslo metus brandintos ir 3 mėnesius vykusios savanorystės iniciatyvos „Padėsi kitiems – padėsi sau", arba „Suolelis mokyklai" baigiamąjį renginį – koncertą miestelio kultūros centre.


     Akcijos metu jos sumanytojai trečiokai buvo pasiryžę surinkti 300 eurų ir už juos nupirkti suolelius, kurie būtų pastatyti mokyklos koridoriuose. Tris mėnesius gimnazistai vykdė įvairias veiklas: muzikavo gimnazijos erdvėse, rengė „Pyragų dieną", kurios metu bendruomenei siūlė pyragą, keksiukus, vaflius ir kitus skanumynus. Aktyvūs mokiniai su savo pagamintais skanėstais aplankė ir miestelio įstaigas – su šypsenomis seniūnijos, bibliotekos darbuotojai vaišinosi merginų iškeptais skanėstais, o į akcijos stiklainį metė kas kiek negailėjo – kas centus, o kas net popierinę kupiūrą. Veiklos užteko visiems klasės mokiniams – vieni skubėjo į pagalbą miestelio bendruomenės namuose, kiti rengėsi baigiamajam koncertui. Darbo gavo net trečiokės Eglės ponis Mersas, kuriam teko linksminti miestelio vaikus velykinėje mugėje.
     Akcijai abejingi neliko ir gimnazistų tėvai – mamos talkino kepant pyragus, o Erikos mama Renata, vedanti gintaro edukacijas, geranoriškai sutiko atvykti į gimnaziją. 6-7 klasių mokiniai jos dėka turėjo neįprastą galimybę pagilinti žinias apie gintarą bei išbandyti gintaro dulkių degimą.
Iniciatyvos rezultatai pranoko lūkesčius – jos metu surinkta 500 eurų. Gimnazistų veiklą palaikė ir vakaro metu sveikino miestelio seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė. Aktyviais mokiniais džiaugėsi buvusi pirmoji jų mokytoja, dabar Klaipėdos rajono vicemerė Violeta Riaukienė, perdavusi linkėjimus ir 100 eurų į akcijos fondą nuo seimo nario Petro Gražulio. Vakaro metu koncertavo Klaipėdos jaunimo centro džiazo ir gospelo grupė „Klaipėda city jazz". Akcijos sumanytojai dėkojo visiems, o daugiausiai prisidėjusiems įteikė klasės mokinių pasirašytus padėkos raštus.
     Dabar, kai pinigai, aukojant savo laisvalaikį, surinkti, lieka suolelius pagaminti. Čia gimnazistams talkinti sutiko UAB „Janulfas" vadovas Juozas Šikšnius. Tikimės, kad rudenį gimnazijos mokiniams nebeteks sėdėti ant palangių.
     Trečiokai džiaugiasi, kad pilietiškumo pavyzdžiai užkrečia ir vis daugiau gimnazijos klasių imasi panašių veiklų. Šiai klasei – tai jau penktoji savanorystės akcija, pačių inicijuota ir vykdoma per 7 metus.

 

Akcijos akimirkos – Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 346 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,