Mano Gargždai



Ginduliuose sklido liaudiškos muzikos garsai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Šventės akimirka. Sendvario seniūnijos nuotr. Šventės akimirka. Sendvario seniūnijos nuotr.

     Sendvario seniūnija kartu su Slengių mokykla-daugiafunkciu centru ir Gindulių bendruomene susivienijo ir gegužės 8 d. pakvietė į gegužinę „Išeikim iš stubos", kurios metu simboliškai buvo atidarytas universalus sporto aikštynas.


     Gegužinės pradžią skelbė Sendvario armonikierių grojami kūriniai, vėliau prasmingas sveikinimo kalbas sakė Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Savivaldybės tarybos nariai: Aivaras Vasylius, Raimondas Simonavičius, Audronė Balnionienė bei Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Laima Anužytė-Kilnė.
     Seniūnė Loreta Kuprienė nuoširdžiai dėkojo visiems prisidėjusiems, kad aikštynas atsirastų Sendvario seniūnijos teritorijoje, kvietė aktyviai sportuoti bei saugoti inventorių, supažindino su universalaus aikštyno įgyvendinimo vykdymo etapais, skirtu finansavimu: iš Savivaldybės biudžeto pagrindams įrengti skirta 97858,02, o Kultūros ir sporto departamentas skyrė 94285,74 Lt įrenginiams. Seniūnė pasidžiaugė, kad šis aikštynas yra nuolat pilnutėlis, mėgstamas ir vaikų, ir suaugusiųjų, bei išsakė nuomonę, kad tokių aikštynų reikėtų visose didesnėse gyvenvietėse.
     Švente pasidžiaugė Slengių parapijos kunigas Viktoras Daujotis, kuris prieš perkerpant simbolinę universalaus aikštyno atidarymui skirtą juostą, pašventino aikštyną. Po aikštyno atidarymo savo taiklumą krepšinio aikštelėje išbandė visi svečiai, kuriems įteikti simboliniai medaliai.
     Gegužinė, kaip įprasta, pavasario sutiktuvėms skirta liaudiško stiliaus šventė, kurioje dalyvavo Sendvario armonikieriai, vaikų etnomuzikavimo studija, kapela „Sendvaris". Nors oras nebuvo vasariškai šiltas, norinčių sudalyvauti linksmose rungtyse ir žaidimuose bei pašokti tradicinių liaudies šokių netrūko. Šventės metu Klaipėdos rajono savivaldybės mero padėkomis buvo apdovanoti Sendvario armonikieriai Gintautas Kniūkšta ir Henrikas Treinys gražių asmeninių jubiliejų proga.
     Renginio pabaigoje tradiciškai įteiktos padėkos už dalyvavimą ir pagalbą organizuojant gegužinę visiems šventės organizatoriams, aktyviausiems dalyviams.


     Nuoširdžiai dėkojame už pagalbą organizuojant gegužinę „Išeikim iš stubos" Gindulių bendruomenės pirmininkei Nijolei Abrutienei, renginio vedėjoms Gindulių seniūnaitei Daivai Paslauskienei ir Aušrai Mickutei, Slengių parapijos kunigui Viktorui Daujočiui, Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorei Laimai Anužytei-Kilnei, renginių organizatoriui Jonui Kavaliauskui, Sendvario seniūnijos kolektyvui ir visiems, kurie palaikė šią iniciatyvą.

 

Šventės akimirkos – Sendvario seniūnijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 351 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,