Mano Gargždai



16 tobulėjimo metų: „Orchidėja“ švenčia gimtadienį

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Gegužės mėnesį gėlių ir dovanų salonas „Orchidėja“ švenčia 16-ąjį gimtadienį. Gegužės mėnesį gėlių ir dovanų salonas „Orchidėja“ švenčia 16-ąjį gimtadienį.

Prireikė originalios puokštės ar dovanos? O gal niekaip nesugalvojate, kokiomis dekoracijomis savo šventę padaryti pačią gražiausią? Ko gero, jau žinote, kad ilgametę patirtį turintis gėlių ir dovanų salonas „Orchidėja“ padės išspręsti panašius rūpesčius. Vos pravėręs salono duris, kiekvienas supranta, kad čia ras visko: ir ieškomų prekių ar paslaugų, ir nuoširdaus dėmesio. Ne tik juo, bet ir staigmenomis 16-ąjį gimtadienį švenčianti „Orchidėja“ klientus lepins visą gegužės mėnesį.

    

Tobulėjo ir „augo“ 16 metų

 „Orchidėjos“ savininkė Raimunda Krėpštienė prisiminė, kad įmonė veiklą pradėjo 1999 metų gegužės 1 d. Lyginant su dabartiniu paslaugų spektru, darbų pradžia buvo gana kukli. Anuomet salone triūsė vos 2 žmonės, šiuo metu – 8.

 „Žmogui 16 metų yra nedaug – audringos paauglystės metai. Įmonei – labai didelis nueitas kelias, sukaupta daug patirties, įdėta daug darbo ir pastangų išlikti. Išgyvenome visus krizinius metus: pakylimus ir nuosmukius. Manau, kad tai parodo mūsų profesionalumą“, – svarstė R.Krėpštienė.

Ilgainiui salonas „Orchidėja“ tobulėjo, patalpos buvo plečiamos, o klientams pasiūlyta vis daugiau įvairiausių paslaugų. Gėlių ir dovanų salono savininkė mena, kad ne vieną paslaugą Gargžduose įdiegė vieni pirmųjų: „Iki pat šiol kiekvienais metais pasiūlome kokių naujovių“.

Pavadinimas „Orchidėja“ pasirinktas ne atsitiktinai. Pasak R.Krėpštienės, ši gėlė – prabangi ir ilgaamžė. Galima daryti išvadą, kad šešioliktą sukaktį švenčiančiam salonui jis puikiai tinka ir pasiteisino.

   

Ir nusipirkti, ir išsinuomoti

„Orchidėjoje“ siūlomas floristikos paslaugų asortimentas ypač platus. Itin populiari puokščių pristatymo į namus paslauga – tokių užsakymų salonas turi kiekvieną dieną, o švenčių dienomis tenka plušėti nuo pat ankstyvo ryto iki vakaro.

„Užsakymų turime iš viso pasaulio. Lengviau įvardyti, kad neturėjome jų iš Naujosios Zelandijos ir Australijos“, – šypsojosi R.Krėpštienė.

Taip pat salono darbuotojai gali padėti pasiruošti vestuvėms, krikštynoms, jubiliejui ar bet kokiai kitai progai. R.Krėpštienė prisiminė, kad praėjusiais metais vestuvių maratonas prasidėjo jau pirmąjį savaitgalį po Naujųjų metų. Jų per metus salonas paruošė maždaug 150. Beje, neapsiribojama vien vestuvinių puokščių gamyba – „Orchidėjos“ darbuotojai puošia švenčių sales, stalus, bažnyčias, automobilius ir t.t.

Čia galima įsigyti pačios įvairiausios švenčių atributikos: medalių, jubiliejų juostų, kepurių, bernvakarių ar mergvakarių akcentų. Ko gero, visko nė neišvardytum. Pavyzdžiui, pageidaujamų helio dujų balionų ras ir skubantys į vestuves, ir lankyti sergančio draugo ar artimojo. Planuojantys šventę čia bus aprūpinti viskuo: nuo stalo kortelių, kvietimų ir dekoracijų iki indų. Pastaruosius, beje, „Orchidėjoje“ galima išsinuomoti.

„Dažnai klientai nuomojasi ir baltus pastatomus narvelius, į kuriuos dedamos žvakės. Taip pat galima išsinuomoti žvakides, stalų numerius, automobilių bei kitus papuošimus ir net molbertą“, – vardijo „Orchidėjos“ direktorė Gintarė Krėpštaitė Kalendrienė.

      

vidine puokste

„Orchidėjos“ darbuotojai patirtimi nenusileidžia didmiesčių floristams. Tai liudija įspūdingi jų kūriniai.

    

Prekių asortimentas – nuo A iki Ž

„Orchidėja“ gali pasigirti ir prekiaujamais keramikos bei rankų darbo gaminiais. Kai kurios įmonės savo produkciją tiekia tik užsienio rinkai, tačiau salonas pelnė pasitikėjimą ir leidimą jų keramikos gaminiais prekiauti Gargžduose.

Salone galima įsigyti išskirtinių itališko stiklo taurių, dekoruotų sidabru, prancūziško, vokiško ar itališko stiklo gaminių, pačių įvairiausių šeimos židinių, kitų originalių prekių.

„Kartą klientė, kuri šventės žaidimui ieškojo nedidelių suvenyrų pagal visas abėcėlės raides, visus juos pas mus ir rado“, – sakė „Orchidėjos“ savininkė.

Daug ką gamina ir patys salono darbuotojai: atvirukus, vokus, dekoruoja dėžutes. Tenka atsižvelgti ir į mados tendencijas, kurios floristikoje kinta, kaip ir rūbų mados.

„Praėjusiais metais labai populiarūs buvo popieriniai burbulai – pūkuočiai („pom-poms‘ai“). Visokių spalvų priruošdavome po dvidešimt, trisdešimt ar net penkiasdešimt. Iš tikro pildome visus klientų norus. Būna ateina žmogus, turintis mintį, tačiau nežinantis, ko nori – stengiamės jam padėti“, – tvirtino G.Krėpštaitė Kalendrienė.

R.Krėpštienė pridūrė, kad atėję vieno kartais klientai susižavi ir kitais gaminiais.

„Vienas vyras atėjo nusipirkti tik vienos rožės, tačiau išėjo įsigijęs didžiulę puokštę, kuri jam labai patiko“, – įsimintiną atvejį prisiminė R.Krėpštienė.

    

Į „Orchidėją“ skuba ir iš kitų miestų

Didžiulę patirtį sukaupęs salonas užsitarnavo ne tik rajono gyventojų pasitikėjimą, daug ištikimų klientų atvyksta iš Klaipėdos. Dažnai „Orchidėjos“ paslaugas renkasi ir uostamiesčio nuotakos. Be to, pasitikėjimą liudija ir gausybė rajono įmonių, bendradarbiaujančių su šiuo gėlių ir dovanų salonu.

Nors salone vyrauja proginė „atmosfera“, jo darbuotojos neatsisakys paruošti ir gedulingą floristikos kompoziciją.

Kvalifikuoti „Orchidėjos“ darbuotojai patirtimi nenusileidžia didmiesčių floristams. Be to, kolektyve yra žmonių, čia dirbančių nuo pat jo atidarymo: pati R.Krėpštienė, buhalterė Joana Rapalienė, floristė Inga Rauktienė. 10 metų „Orchidėjoje“ dirba Aurelija Bogužienė, 7 metus – G.Krėpštaitė Kalendrienė, 6 metus – floristė Virginija Zvankauskienė. Į kolektyvą puikiai įsiliejo ir dvi naujos floristės – Aušra Lešan bei Jolanta Juškienė.

Paklausta, kad turbūt užaugo tarp gėlių, G.Krėpštaitė Kalendrienė juokėsi, kad panašiai ir buvo.

„Kai mokiausi mokykloje, savaitgaliais mamai padėdavau dirbti parduotuvėje. Čia pasilikau ir baigusi 12 klasių. Vėliau baigiau studijas, bet vis tiek niekur nepabėgau“, – šypsojosi moteris.

Ji džiaugėsi, kad šiame darbe visiškai nėra rutinos – kasdien laukia nauji iššūkiai ir užsakymai. Tiesa, jų kalendorius vis pilnėja – užsakymų salonas turi jau ir spalio mėnesiui.

Anot G.Krėpštaitės Kalendrienės, neretai su užsakovais tenka bendrauti ir interaktyviai. Neseniai salono darbuotojai padėjo pasiruošti vestuvėms, o jaunąją sutiko tik tada, kai ji po šventės atėjo padėkoti.

„Stengiamės, kad kiekvienas klientas gautų tai, ko nori“, – pabrėžė G.Krėpštaitė Kalendrienė ir R.Krėpštienė.

      

Gimtadienio proga penktadienį ir šeštadienį gėlių ir dovanų salono „Orchidėja“ klientų laukia akcijos, nuolaidos ir staigmenos!

Salono adresas – Klaipėdos g. 10, Gargždai. „Orchidėja“ dirba kiekvieną dieną nuo 8.30 val. iki 20.00 val.

       

Gėlių ir dovanų salono „Orchidėja“ archyvo nuotraukos:

 

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,