Mano Gargždai



„Vilties bėgimas“: suaukota 55 200 eurų

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

     Pirmadienį Šv. Pranciškaus onkologijos centre buvo nugnybtos plombos nuo inkasacinių ir celofano maišelių. Juose – įvairiomis formomis klaipėdiečių ir miesto svečių suaukoti pinigai toliau centrui vystyti ir išlaikyti.


     „Vakarų ekspresui" buvo įdomu dalyvauti pinigų skaičiavimo procedūroje. Brolis Benediktas paaiškino aukų priežiūros mechanizmą.
     „Visuose taškuose, pradedant Lengvosios atletikos maniežu, kur bėgimo išvakarėse dalijami marškinėliai ir registracijos numeriai, baigiant keturiais bėgimo starto punktais, budėjo „Argus" apsauginiai. Jie dalyvavo ir inkasacinių maišelių plombavime. Aukojusieji gali būti ramūs dėl surinktų lėšų „nutekėjimo" ne tiems ir ne ten, kam jie aukojo", – sakė brolis.
     Kai dienraščio žurnalistai atvažiavo į centrą, pinigus skaičiavo trise – onkologine liga sirgusi, o dabar centro savanorė dirbti su susirgusiais ir jų artimaisiais Alma Jomantienė, tris onkologines operacijas atlaikiusi centro vadovė Aldona Kerpytė ir brolis Benediktas. Bet jie laukė „pastiprinimo" euro monetoms skaičiuoti.
     Kol sukinėjomės centre, trijulė tespėjo suskaičiuoti bėgimo dieną prie „Akropolio" surinktus pinigus – 3 513 eurų. Išsiaiškinome ir kiek paramos koncerto metu centrui įteikė britai pėsčias 10 km nuėjęs Deividas Holidėjus (David Holliday) ir 10 km Klaipėdos gatvėmis prabėgęs Kristoferis Pertas (Christopher Peart). D. Holidėjaus auka – 10 tūkst. eurų, kaip jis juokavo, po tūkstantį už kiekvieną kilometrą, ir 27 tūkst. eurų – Kristoferio bėgimo „registracijos mokestis", kuriam surinkti jis telkė draugus ir giminaičius, o taip pat gausius tėvo, buvusio ambasadoriaus Lietuvoje, o dabar amžinatilsį Maiklo Perto (Michael Peart) bičiulius.
     Geras tris valandas trukęs aukų skaičiavimas buvo „apvainikuotas" puikiu skaičiumi – 55 200 eurų.
     „Netrukus atidarysim antrąjį terapijos korpusą, tad nuoširdžiai dėkojame visiems aukojusiems ir aukosiantiems. Melsimės už kiekvieną, kad gyvenimo džiaugsmas neapleistų", – sakė centro vadovė A. Kerpytė.
     Apytikriais duomenimis, šiemet „Vilties bėgime" įvairiomis formomis, įskaitant ir žiūrovus, dalyvavo apie 16 tūkst. klaipėdiečių ir miesto svečių, tarp kurių daugiau per 4 tūkst. bėgikų.

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 466 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,