Mano Gargždai



Brožiuose – Bandelių dienos

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Ketvirtadieniai kaime paskelbti Bandelių diena. mano-gargzdai.lt nuotr. koliažas Ketvirtadieniai kaime paskelbti Bandelių diena. mano-gargzdai.lt nuotr. koliažas

     Brožių (Klaipėdos r.) bendruomenė, įgyvendinusi „Leader" projektą, kurio metu kaime įsirengė modernią virtuvę ir sėkmingai pradėjo teikti išvežiojamojo maitinimo paslaugą, nestokoja idėjų.

 

     Aktyvios „Brožių virtuvės" moterys pamažu pradėjo įgyvendinti ir dar vieną su maistu susijusią iniciatyvą – ketvirtadieniai kaime paskelbti Bandelių diena.
     „Esame paskelbę Bandelių dieną Brožiuose. Kiekvieną ketvirtadienį kepame bandeles: iš pradžių kepėme 50, paskui – 100, dabar jau iškepame po 200 bandelių", – pasakojo Brožių bendruomenės pirmininkė Vida Riaukienė.
     Bandeles moterys parduoda ne tik Brožiuose, bet ir veža į kaimynystėje esančius Girininkus. Jų nuneša vyresnio amžiaus žmonėms, kurie labai džiaugiasi parodytu dėmesiu ir skaniais konditeriniais gaminiais. Tiesa, bandelių norintiesiems reikia užsisakyti iš anksto. Užsakymai priimami telefonu: 8 620 40 530.

 

     Pavykusi akcija įkvėpė naujai idėjai
     Bandelių diena jau pamėgta vietinių gyventojų, tačiau gabių virtuvės šeimininkių galvose nerimsta dar viena mintis – konditeriniais gaminiais lepinti visus vykstančius pro Brožių kaimą.
     „Planuojame pasistatyti palapinę prie kelio, kurioje 7-8 val. ryte pardavinėtume bandeles, kavą", – pasakojo bendruomenės pirmininkė.
     Kadangi Brožiai yra šalia kelio iš Vėžaičių (8 km) į Veiviržėnus (6 km), tad čia pravažiuoja nemažai žmonių. Idėjos autorės mano, kad pasistačius reklamą, kviečiančią stabtelėti ir įsigyti šviežių bandelių, sulauktų nemažo susidomėjimo.

 

     Brožių virtuvės planuose – ir pobūvių salė
     Išvežiojamojo maitinimo paslaugą teikianti bendruomenė atskleidė ir daugiau savo planų. Bendruomenės pirmininkė teigia pastebėjusi, jog skambinantys klientai dažnai teiraujasi, ar neturime patalpos šventėms.
     Iš tiesų šalia įrengtos virtuvės yra nebenaudojama mokyklos salė. Anot bendruomenės aktyvistų, prasidėjus naujam paraiškų teikimo laikotarpiui pagal „Leader" programą, bus siekiama gauti finansavimą pobūvių salės įrengimui.
     „Ir mums būtų patogu, nereikėtų maisto vežti, ir klientų poreikį galėtume patenkinti", – ateities planais dalijosi virtuvėje dirbančios moterys.

 

Daugiau apie pajūrio bendruomenes – internetinėje svetainėje www.pajuriobendruomenes.lt

vvg

Atnaujinta 15 gegužės 28, Ketvirtadienis 13:56

1 komentaras

  • Gera ideja pastatyti palapine prie kelio, nes labai daug zmoniu nores pasiskanauti siomis gardziomis bandelemis.

    Ačiū Romutei Kulikauskienei :)

    Pranešti Karolina Pirmadienis, 2015 gegužės 25 18:32 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 148 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,