Mano Gargždai



Šimtametis Aleksandras Vileikis atskleidė ilgaamžiškumo paslaptis

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
 Jubiliatas su svečiais. J.Paulikienės nuotr. Jubiliatas su svečiais. J.Paulikienės nuotr.

     Šiandien Viliaus Gaigalaičio globos namuose džiugi šventė – gyventojui Aleksandrui Vileikiui sukako 100 metų! Garbingo amžiaus senolis visuomet linksmas, mėgsta pajuokauti, šviesaus proto.


     Aleksandras Vileikis gimė 1915-05-25 dieną Raseinių rajono Šiluvos valsčiaus Žalpių kaime. Augo šeimoje kartu su abiem tėvais ir dar 2 broliais ir 3 seserimis. A. Vileikis buvo jauniausias vaikas šeimoje. Kai Aleksandrui suėjo 12-ika metų, mirė mama, o kai sukako 18-olika, ir tėtis.

     Aleksandras mokėsi Raseinių rajono Lyduvėnų mokykloje ir baigė 4 klases. Vėliau ganė karves, tarnavo pas ūkininkus. Būdamas 21 metų, išėjo tarnauti į tarybinę armiją, tarnavo 1,5 metų, buvo paskirtas skyrininku. 1944 metais buvo ištremtas į Vorkutą. Po 2 metų 3 mėnesių buvo paleistas kaip nekaltas. Gyventojui paskirta nukentėjusių asmenų valstybinė pensija. Grįžęs iš tremties, Aleksandras įstojo į kooperatyvą, mokėsi prekybos ir, kol jėgos leido, dirbo prekybos srityje Tytuvėnuose, Viešvilėje, Smalininkuose. Atvykęs į Klaipėdos rajoną, dirbo Pėžaičiuose parduotuvės vedėju.

     Sukaktuvininkui skambėjo ansamblio „Lemtia" pasveikinimas „Ilgiausių metų", nuoširdūs direktoriaus pavaduotojos Kristinos Pocienės žodžiai. Direktorius Rimantas Ramanauskas palinkėjo švęsti 101, 102 ir 103 ir t.t. metus ir papuošė senolį jubiliejine juosta.

     Jubiliatas sulaukė garbingų svečių: sveikatos ir stiprybės linkėjo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Gargždų skyriaus vedėja Birutė Petrauskienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė. Atvyko pasveikinti sūnus Gintautas, dukra Jūratė, anūkė Lina ir proanūkė. Artimieji sveikino jubiliatą ir džiaugėsi, kad senolis yra šviesaus proto, nors ir su fizine negalia.

     Gyvenimo patirtimi pasidalino ir pats jubiliatas – jis atskleidė ilgaamžiškumo paslaptį. Ilgaamžiškumo paslaptis pagal Aleksandrą Vileikį: būk linksmas, geranoriškas, nepyk ir mokėk visiems atleisti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 241 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,