Mano Gargždai



Drevernoje lankėsi Mažosios Lietuvos mokyklų atstovai

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Edukacinės pamokos dalyviai plaukiojo senoviniu laivu "Dreverna". Organizatorių nuotr. Edukacinės pamokos dalyviai plaukiojo senoviniu laivu "Dreverna". Organizatorių nuotr.

     Drevernos pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai visus mokslo metus įgyvendino etnokultūros projektą „Į žvejus eisiu". Į baigiamąją edukacinę pamoką apie Mažosios Lietuvos krašto žvejybą, laivus, papročius dreverniškiai pasikvietė Kintų, Dituvos bei Plikių pagrindinių mokyklų mokinius ir mokytojus.


     Dainininkų būrelis svečius sutiko tradicine krašto daina „Į žvejus eisiu". Lietuvininkų tarme visus sveikino muzikos mokytoja Virgina Asnauskienė, o ir jaunosios dainorėlės, jau pramokusios šios senos ir beveik užmirštos tarmės, visus mokė tarmiškų žuvų, vėjų krypčių pavadinimų, teatrališkai pristatė lietuvininkų tautinį rūbą, kartu su svečiais žaidė krašto žaidimus ir ratelius. Garsiai skambėjo bendros dainos, nes visi turėjo dainų žodžius.

     Artistės svečiams įteikė žodynėlius, kad kitąkart susitikus būtų „lengviau susikalbėt", o projekto iniciatorei – direktoriaus pavaduotojai ugdymui Vilijai Rimkuvienei padovanojo angeliuką, kad saugotų ir globotų.

     Svečiai lankėsi J. Gižo etnografinėje sodyboje, kur muziejaus vadovas Žilvinas Čėsna įdomiai papasakojo apie šio krašto laivus, žvejybą. Žvejytė Aldona pavaišino skania žuviene. Papietavę visi suskubo paėjėti prie neseniai pastatyto apžvalgos bokšto, o pasikėlę į penkiolikos metrų aukštį, drąsiai apžiūrinėjo Drevernos gamtovaizdį.

     Mažųjų laivų uoste edukacinės pamokos dalyvių laukė reisinio laivo „Dreverna" kapitonas Antanas Eirošius ir jo padėjėjai Saulius ir Žilvinas. Turizmo informacijos centro vadovė Gintarė Atkočiūnė papasakojo apie šį laivą. Plaukdami visi grožėjosi pamario krašto gamta, geru oru, stebėjo, kaip pakeliamos burės.

     Atsisveikindami vieni kitiems padėkojome už įdomų, prasmingą bendravimą, lietuvininkų tarme vieni kitiems palinkėjome: „velijam giliukį didelį stiukį" – linkim laimės didelį gabalą.

     Dėkojame Drevernos J.Gižo etnografinės sodybos ir turizmo informacijos centro vadovams, Drevernos kultūros namams, padėjusiems organizuoti renginį.

 

Renginio akimirkos – organizatorių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 586 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,