Mano Gargždai



Nauja miesto puošmena atidengta slapta

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Naujas laikrodis papuošė Klaipėdos gatvės alėją. mano-gargzdai.lt nuotr. Naujas laikrodis papuošė Klaipėdos gatvės alėją. mano-gargzdai.lt nuotr.

Šiandien Gargžduose, Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjoje, „išdygo“ nauja puošmena – laikrodis. Deja, apie jo atidengimo ceremoniją nuo gargždiškių buvo nutylėta.

 

Nors miestelėnus džiugina naujų skulptūrų ir kitų objektų „atsiradimas“ Gargžduose ir jie mielai renkasi į jų atidengimo ceremonijas, šiandien ne vienas nustebo pėsčiųjų alėjoje Klaipėdos gatvėje pamatęs bestovintį laikrodį.

Apie ketinimą jį pastatyti nebuvo skelbta, taip pat ir apie jo atidengimą. Tokia informacija nebuvo paviešinta ir Klaipėdos rajono savivaldybės vadovų darbotvarkėje, kuri kiekvieną savaitę pateikiama rajono savivaldybės tinklalapyje.

Laikrodį miestui padovanojo UAB „Mida LT“. Laikrodžio aukštis siekia 2 m 87 cm, skersmuo – 56 cm, svoris – 80 kg, jis yra iš ketaus ir cinkuoto plieno. Jo mechanizmas – šveicariškas, tačiau jis pagamintas Italijoje.

 Jis buvo pastatytas nuardžius vandalų nuniokotą trijų besisukančių žiedų meninę kompoziciją, kurią 2009 metais miestui padovanojo gargždiškis tautodailininkas, medžio drožėjas Saulius Rumbutis. Skulptūra šiuo metu išvežta taisyti, tačiau sutvarkius ją žadama grąžinti ir pastatyti netoli laikrodžio.

Laikrodžio atidengime dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis, UAB „Mida LT“ generalinis direktorius Gintautas Jonauskas ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Dromantas.

 

Naujoji miesto puošmena. mano-gargzdai.lt nuotr.

 

Laikrodis pastatytas nuardžius vandalų nuniokotą trijų besisukančių žiedų meninę kompoziciją. G.Muldarytės nuotr.

3 komentarai

  • Mes su dukryte būtume tikrai atėjusios į atidarymo renginį, keista, kad niekur informacijos nebuvo. Galėjo ir sujungti su gimtadienio švente, manau daug kam būtų įdomu sudalyvauti, nes kačiuką tai iškilmingai atidengė...

    Pranešti Ilona Šeštadienis, 2015 birželio 06 10:05 Komentaro nuoroda
  • Tuoj ir ta laikrodi nuniokos.... paleis akmeni i stikla ir pasibaigs ;) .... troll face

    Pranešti TrollFace Šeštadienis, 2015 birželio 06 09:52 Komentaro nuoroda
  • Laikrodis šioje vietoje tikrai dera, smagu :)

    Pranešti Skaitytoja Penktadienis, 2015 birželio 05 16:23 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 319 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,