Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėžaičių bendruomenės tikslas – gyventojų gerovė

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Vėžaičių bendruomenės užmačiose – daugybė planų. Vėžaičių bendruomenės užmačiose – daugybė planų.

Visuomeninė organizacija Vėžaičių bendruomenė, įrengusi modernų konferencijų centrą, ne kartą minėta, kaip puikus verslios ir vieningos bendruomenės pavyzdys.

Tačiau Vėžaičių bendruomenės darbai neapsiriboja vien konferencijų centru. Jos užmačiose – daugybė planų, kuriuos įgyvendinus, visiems vėžaitiškiams gyventi bus daug geriau.

 

Automagistralė – triukšmo šaltinis

Vėžaičių bendruomenės pirmininkas Vidmantas Gedvilas pasakojo, kad kirba daugybė planų, kuriuos bendruomenė norėtų įgyvendinti.

Pasak jo, vienas iš tikslų – Vėžaičių dvaro telkinio išvalymas ir sutvarkymas. Ne vienerius metus bendruomenei teko minti Klaipėdos rajono savivaldybės slenkstį, kad būtų atlikti reikalingi tyrimai.

Ilgai teko vargti ir dėl to, kad triukšmo matavimo taškas, kuris buvo numatytas prie miestelio mokyklos, būtų perkeltas prie automagistralės – greta gyvenamosios zonos.

„Dar vienas iš mūsų uždavinių yra triukšmo stebėsena prie automagistralės. Nes būtent ji – didžiausias triukšmo kėlėjas. Vykdomų sezoninių matavimų metu paaiškės, koks jo lygis.Taip pat bus siekiama, kad šiame taške būtų matuojama ir oro tarša“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkas.

Vėliau Vėžaičių bendruomenė ketina inicijuoti kompensacinių priemonių triukšmui mažinti įrengimą.

„Turime užsibrėžę tokį tikslą. Galbūt bus pasirinkta akustinė sienelė, želdiniai ar pan.“ – aiškino V.Gedvilas.

 

Trūksta apgyvendinimo paslaugos

Aktyvi Vėžaičių bendruomenė idėjų nestokoja. Kaip pasakojo V.Gedvilas, tikimasi įgyvendinti dar vieną projektą.

„Prasidėjo naujos strategijos mokymai, vėl generuosime idėjas ir jas gryninsime. Ne kartą sulaukėme klausimų, ar konferencijų centre teikiama apgyvendinimo paslauga. Kilo mintis, trečiame to paties pastato aukšte įrengti tokią galimybę“, – ateities planus atskleidė bendruomenės pirmininkas.

V.Gedvilas svarstė, kad tokia paslauga praverstų ir greta esančiam Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Vėžaičių filialui, į kurį atvyksta mokslininkų net iš užsienio, tačiau nėra, kur juos apgyvendinti.

„Bendromis jėgomis gal pavyks tai pakeisti“, – mąstė V.Gedvilas.

Taip pat planuojami ir mažesni, tačiau labai reikalingi darbai. V.Gedvilas teigė, kad bendruomenė nedalyvavo akcijoje „Darom“, tačiau jos nepamirš. Kiek vėliau su LAMMC Vėžaičių filialu ruošiasi tvarkyti prie pastato esančią aikštę. Ateityje čia planuojama pastatyti ir suoliukus.

Be to, jau dėliojami planai, kaip rudenį atšvęsti gražų 10-ąjį bendruomenės gimtadienį.

 

vvg

Daugiau informacijos apie pajūrio bendruomenes – internetinėje svetainėje www.pajuriobendruomenes.lt

 

mano-gargzdai.lt nuotraukos:

 

Atnaujinta 15 birželio 26, Penktadienis 17:21

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,