Mano Gargždai



Vaikus sukvietė kariška vasaros stovykla „Nepabuvęs kareivėliu 2015“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Dar, rodos, visai neseniai, t.y. prieš metus, įvykusi pirmoji kariška vasaros stovykla atgijo iš naujo ir su kaupu šiemet į Žemaičių rinktinės karių klubo organizuojamą karišką vasaros stovyklą „Nepabuvęs kareivėliu 2015“ susirinko 132 mokiniai iš 8 Klaipėdos miesto progimnazijų ir 10 Klaipėdos rajono mokyklų.

 

Stovykla vyko tris dienas, nuo birželio 12 iki birželio 14 d. Kadangi laikotarpis nėra itin ilgas, tad stovyklos metu vaikai turėjo galimybę tik susipažinti su Lietuvos kariuomenėje esančia drausme, tvarka, pajusti, ką reiškia režimas (rutina), kai pusryčiai, pietūs ir vakarienė – visada tuo pačiu metu, taip pat pabendrauti su profesionaliais kariais ir, svarbiausia, pasibūti gamtoje bei aktyviai praleisti laisvalaikį.

Stovykla šiemet išskirtinė tuo, kad prie jos prisidėjo ne tik visi Žemaičių rinktinės karių klubo nariai, bet ir Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotasis batalionas, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono instruktoriai, KASP Žemaičių apygardos 3-oji rinktinė, Lietuvos šaulių sąjunga, Lietuvos karinių jūrų pajėgų karo kapelionas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai ir daugelis kitų. Tad vaikai tikrai nenuobodžiavo ir įspūdžių parsivežė tiek, kad jų užteks iki naujų mokslo metų pradžios, kuomet jie, sugrįžę po atostogų, galės prisiminti savo patirtus įspūdžius žiūrėdami į stovyklos „Nepabuvęs kareivėliu 2015“ fotografijų parodą. Ši paroda keliaus per visas stovykloje dalyvavusių mokinių mokyklas nuo rugsėjo mėnesio.

 

Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,