Mano Gargždai



Atmesti policininkų, nesureagavusių į pagalbos prašymą, apeliaciniai skundai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos apygardos teismo nuotr. Klaipėdos apygardos teismo nuotr.

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas atmetė dviejų Klaipėdos rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės pareigūnų apeliacinius skundus baudžiamojoje byloje dėl tarnybinių pareigų neatlikimo.

 

2013 m. vasario 11 d. Klaipėdos rajono policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie užregistruotą įvykį. Tačiau pareigūnai, suvokdami, kad prieš pranešėją ir jos mažamečius vaikus gali būti pavartotas fizinis, psichinis smurtas ar kitoks poveikis, į šį pranešimą nereagavo ir į įvykio vietą neišsiuntė policijos pajėgų. Dėl laiku ir tinkamai neužfiksuoto neblaivaus vyro daromo pažeidimo, kai, būdamas teismo įpareigotas gyventi skyrium nuo pranešėjos, jis vis vien į jos namus atvyko, moteris nebuvo apsaugota nuo kilusio pavojaus ir buvo nužudyta.

Klaipėdos rajono apylinkės teismas pripažino pareigūnų kaltę už tarnybos pareigų neatlikimą ir juos nuteisė 3 900 Lt (1 130 Eur) baudomis.

Jų advokatai nesutiko su skundžiamame nuosprendyje padarytomis teismo išvadomis. Teigė, kad jokių teisės aktų, reglamentuojančių pareigūnų tarnybinę veiklą, pažeidimų nepadaryta, tokia veika nėra nusikalstama, už ją netaikyta drausminė atsakomybė. Prašė ginamuosius išteisinti.

Teisėjų kolegija, atmesdama skundus, pažymėjo, kad dėl nuteistųjų veiksmų didelę neturtinę žalą patyrė valstybė, kadangi buvo diskredituotas valstybės tarnautojo – policijos pareigūno – vardas, iškraipytos valstybinės institucijos – atitinkamo policijos padalinio funkcijos ir veiklos principai, pažeisti valstybės deklaruojami įstatymų viršenybės, teisėtumo, skaidrumo principai, didelę neturtinę žalą patyrė nužudytosios vaikai ir artimieji. Teismo manymu, nuteistųjų neveikimu padaryto tarnybos pareigų neatlikimo pavojingumas peržengė tarnybinio nusižengimo ribas.

Pasak Klaipėdos apygardos teismo, apkaltinamąjį nuosprendį priėmęs apylinkės teismas išsamiai ir nešališkai ištyrė visas teisingam bylos išsprendimui svarbias aplinkybes, visapusiškai ir objektyviai įvertino įrodymus, tinkamai motyvavo savo išvadas dėl pareigūnų kaltės, todėl nėra teisinio pagrindo naikinti nuosprendį ir juos išteisinti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 600 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,