Mano Gargždai



Apdovanotos jaunosios sportininkės

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Penktadienį Savivaldybėje meras Vaclovas Dačkauskas padėkos raštais apdovanotojo 4 aukštų pasiekimų 2014 metais ir anksčiau pasiekusias rajono sportininkes. Su jomis pasirašytos ir sutartys dėl metinių stipendijų.


     Pas merą atvyko sportininkės kartu su Gargždų sporto mokyklos direktoriumi Antanu Blinstrubu ir sunkiosios atletikos treneriu Edvardu Šaukliu. Apdovanojimo ceremonijoje taip pat dalyvavo mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė ir Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė, kuruojanti sporto reikalus, Liudmila Juknienė.

     Visus 2015 metus merginos kas mėnesį gaus Savivaldybės 58 eurų stipendijas (iš viso 696 kiekviena). Stipendijos skirtos už šiuos sportinius pasiekimus:
     Violetai Kuldaitei, Lietuvos lengvosios atletikos (l/a) jaunių rinktinės narei, Lietuvos jaunių l/a pirmenybių nugalėtojai (1500 m kliūtinis bėgimas, Šiauliai), Europos l/a sporto klubų varžybų (Portugalija) čempionei, Lietuvos jaunių l/a pirmenybių II vietos laimėtojai (kliūtinis bėgimas, Vilnius).

     Eglei Morenaitei, Lietuvos l/a jaunimo rinktinės narei, Baltijos šalių jaunimo U18 mačo čempionei, Europos l/a sporto klubų varžybų (Portugalija) vicečempionei, Lietuvos jaunimo iki 20 metų pirmenybių II vietos laimėtojai.

     Danutei Saudargaitei, Lietuvos sunkiosios atletikos (s/a) moterų rinktinės narei, XII Lietuvos moterų s/a vicečempionei (svorio kategorija +75 kg). Vyks į Europos s/a čempionatą (Švedija).

     Kamilei Klevinskytei, Lietuvos s/a moterų rinktinės narei, XII Lietuvos moterų s/a čempionei (svorio kategorija 58 kg).

     Parama skirta iš Savivaldybės programos „Kūno kultūros ir sporto projektų dalinio finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų konkursas". Dėl šios paramos skyrimo sprendė Kūno kultūros ir sporto projektų dalinio finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų konkurso projektų vertinimo komisija, vadovaujama mero pavaduotojos Violetos Riaukienės.

     Ateityje planuojama skirti piniginius paskatinimus ir treneriams.

     A. Blinstrubas pasidžiaugė, kad ne tik lengvoji, bet ir sunkioji atletika mūsų rajone populiarėja ir būtent merginos pasiekia aukštų rezultatų. Už tai reikia dėkoti ir gabiems bei savo sporto šakos dideliems entuziastams treneriams: Edvardui Šaukliu, Algimantui Pleskiui ir klaipėdiškiui Mindaugui Krakiui.

     Sunkiaatletės, paklaustos, kaip jų tėvai reagavo į tai, kad pasirinko šią sporto šaką, sakė, kad pradžioje buvo šiek tiek priešiškai nusiteikę, bet dabar palaiko.

     Susitikime kalbėta ne tik apie aukštus pasiekimus, bet ir kaip jų siekiama, − ne tik sunkus trenerių darbas, bet ir tinkamos priemonės – moterims pritaikytos štangos – padeda siekti aukštų rezultatų. Kitų metų biudžete pasiūlyta numatyta lėšų naujoms štangoms įsigyti. Nauja štanga kainuoja apie 4 tūkst. eurų.

     Meras Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė ir Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Liudmila Juknienė dėkojo sportininkėms, linkėjo ir toliau garsinti ne tik rajoną, bet ir mūsų šalį, propaguoti savo sporto šaką ir niekad nepamiršti karjeros pradžioje lydėjusių trenerių.

     Merginos yra Lietuvos rinktinės narės, planuoja dalyvauti Europos ir kituose čempionatuose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 525 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,