Mano Gargždai



Senąsias tradicijas mena Kisinių kapinių šventė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Kasmet Kisiniuose tradicijoms, kultūrai ir tikėjimui neabejingi žmonės susirenka į nuo neatmenamų laikų rengiamą Kisinių kaimo kapinių šventę.

 

Nors tikslių duomenų, kada šventė pradėta rengti, nėra, ji gaji iki šių dienų ir kiekvienais metais organizuojama ketvirtąjį birželio sekmadienį.

Kaip ir kasmet, šventės metu jos dalyviai klausėsi skaitomų Dievo žodžio tekstų, pamokslų, kapų ramybės apsuptyje drauge meldėsi ir giedojo. Renginyje dalyvavo Vanagų parapijos klebonas Remigijus Šemeklis ir Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas.

Svarbi šventės dalis – vaišės. Jų metu didelis dėmesys skiriamas lietuvininkų kulinariniam paveldui, apsiėjimo prie vaišių stalo papročiams, žinoma, ir bendravimui. Taip pat skaitomos ištraukos iš Šv. Rašto, giedamos giesmės.

Šventei kiekvienais metais ruošiamasi itin atsakingai: kapinaitės rūpestingai sutvarkomos, kiek įmanoma, stengiamasi restauruoti paminklus, kryžius ir epitafijas. Nesuskaičiuojamas valandas nuoširdaus triūso kapinaičių tvarkymui skyrė ir skiria Lotužių šeima. Beje, galima didžiuotis, kad Kisinių kapinėse kryžiai bei paminklai  išliko unikalūs ir autentiški.

Kisinių kaimo kapinių šventės akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 96 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,